Üç semavi dinden altı farklı medeniyetin müzikleri bugün Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde yankılanacak. Etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.
Yenimahalle Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile düzenlenen Barışın Renkleri Medeniyetler Korosu ve Sunay Akın etkinliği 2 Kasım Çarşamba günü saat 19.30’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
3 farklı dinden farklı mesleklere mensup kişilerin gönüllü olarak oluşturduğu koro gecede “barış” için 6 farklı medeniyete ait şarkıları seslendirecek. Otantik müzikleri ve kostümleriyle izleyicilere adeta görsel ve müzikal bir şölen yaşatacak olan gecede koroya usta Şair- Yazar Sunay Akın şiirleriyle eşlik edecek.
Yenimahalle Belediyesi’nin yıllardır birbirinden güzel salonlarında, birbirinden güzel kültür-sanat etkinliğine ev sahipliği yaptığını hatırlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Sanata ve sanatçıya önem vermeyen toplumlar gerilemeye mahkumdur. Dünyada artık ülkelerin değerleri, sadece ekonomik değerleriyle ölçülmüyor. Sanata ve kültüre verdikleri değerlerle de ölçülüyor. Biz onurla, gururla sanatın ve sanatçının yanında olmaya, onların etkinliklerine destek olup, onları ilçemizde ağırlayarak Yenimahallelilerle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu muhteşem sanat gecesine tüm Yenimahallelileri bekliyorum” ifadelerine yer verdi.