Çankaya Belediyesi kursiyerleri, Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleştirdikleri Türk Halk Müziği konseriyle izleyicileri büyüledi.
Çankaya Belediyesi’ne bağlı Çankaya Evlerinde halk müziği eğitimi alan kursiyerler eğitimlerini muhteşem bir konserle taçlandırdı. Ata, Karapınar, Öveçler ve Çiğdem Çankaya Evleri kursiyerleri tarafından ortaklaşa verilen ve yüzlerce vatandaşın izlediği konserde kursiyerler, Şef Cengiz Dalarslan yönetiminde iki bölüm halinde türkülerini seslendirdi.
ANADOLU EZGİLERİNDEN OLUŞAN 30 ESER
Anadolu ezgilerinin harman olduğu konserin ilk bölümünde 15 türkü koro ve solo olarak seslendirildi. İkinci bölümde de 15 türküyü seslendiren kursiyerlere salonu dolduran Ankaralılar da eşlik etti.
"El ne bilir yar aşkına yandığım", "İndim yarin bahçesine", "Bugün yasta gördüm zülfü siyahı", "Bahçe duvarını aştım" ve "Dersini almış da ediyor ezber" gibi toplumda sevilen eserlerden oluşan 30 türküyü seslendiren koronun konseri, yaklaşık üç saat sürdü. Anadolu’nun tüm bölgelerinin kültürünü ve duygularını yansıtan türkülerin başarıyla seslendirildiği yılsonu konseri alkışlar arasında son buldu.