15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Hasan Altın’ın ismi Mamak’ta yaşayacak.
15 Temmuz’da darbe girişimine karşı sokağa çıkarak şehit düşen Mamaklılar’dan biri olan Hasan Altın’ın ismi Mamak’ta yaşayacak. Demokrasi şehidi Hasan Altın’ın ismi Mamak General Zeki Doğan Mahallesi’nde yaptırılan okula verildi. Şehidin isminin verildiği Hasan Altın Ortaokulu, düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, birim müdürleri, şehit Hasan Altın’ın eşi Kibar Altın, meclis üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaymakam Mantı yaptığı konuşmada, “Millet olarak yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişiminden ders çıkarmak zorundayız. İç karışıklıklar dış karışıklıklardan her zaman daha tehlikelidir” dedi.
Mamak’taki demokrasi şehitlerinin isimlerinin yeni yapılan okullara verileceğini dile getiren Başkan Akgül ise, “Mahallemizin ihtiyacı olan böyle güzel bir okula kavuşurken bu okula 15 Temmuz gecesi kendi iradesine yüreğiyle sahip çıkan ve orada şehit düşen Hasan Altın’ın adının bu okulda yaşatılacak olmasından gurur duyuyorum. 15 Temmuz’u asla ve asla bu millete unutturmayacağız” şeklinde konuştu.
"Eşimin adının yaşatılacak olması bizleri mutlu etti"
Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Güney de, “Şehidimizin adı bu okulda sonsuza dek yaşayacak. Okulumuz bu özel ve anlamlı adıyla ilçemiz eğitimine ve çocuklarımıza hayırlı olmasını, büyük başarılarla anılmasını canı gönülden temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Şehit Hasan Altın’ın eşi Kibar Altın ise eşinin isminin bir eğitim kurumuna verilmesinden çok mutlu olduklarını dile getirerek, “Eşim ailesine, bayrağına, milletine, vatanına bağlı, milli iradeye ve demokrasiye inanmış bir insandı” dedi.