Kazakistan Türk Halkları Medeniyet Vakfı Kadınlar Komitesi, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a ziyarette bulundu. Başkan Ak, heyetin Kazakistan’dan hediye olarak getirdiği yöresel giysi Çapan’ı üzerine giydi.
İki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek ve belediyenin kadınlara yönelik hizmetleri hakkında bilgi edinmek amacıyla Keçiören’e gelen heyet, 20-25 Mayıs tarihleri arasında ilçede incelemeler yapacak. Heyet Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan Kazak ozanı Süyinbay Aronulı Parkı, Deniz Dünyası, Botanik Park, Kartaltepe Kent Ormanı Mesire Alanı ve Çanakkale Anıtı, Keçiören TOGEM Hanımlar El Emeği Pazarı ile KEÇMEK kurs merkezlerini gezecek. Kazak heyeti ayrıca Ankara’nın tarihi ve turistik mekanlarından oluşan bir geziye de katılacak. Ziyaret kapsamında Başkan Ak’ı makamında ziyaret eden 18 kişilik kadınlar komitesi heyetine Vakıf Genel Başkanı Ahmet Dağduran’da eşlik etti.
HEYETTEN KEÇİÖREN’E ÖVGÜ
Kazak heyetini “Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sizleri burada görmekten dolayı son derece memnunuz” diyerek karşılayan Başkan Ak, kendisinin de iki gün önce Kazakistan’da olduğunu belirterek, “Dünya ne kadar küçük. Gönüller bir olunca dünya küçülüyor” dedi. Ankara ve Keçiören hakkında konuklarına bilgi veren Başkan Ak, “Bize Kazakistan’da çok güzel bir misafirperverlik gösterdiniz. İnşallah biz de sizleri memnun ederiz. Ülkenize Türkiye, Ankara ve Keçiören ile ilgili güzel izlenimlerle dönersiniz” temennisini dile getirdi.
Heyet sözcüsü ise, kendilerini çok güzel ağırlayan Mustafa Ak’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, “Bizler kardeşiz akrabayız dostuz. Bu dostluğumuzu daha da büyütmek istiyoruz. Keçiören’i çok beğendik, gerçekten çok güzel hizmetler yaparak Keçiören’i çok geliştirmişsiniz. Başarılarınızın ve hayırlı çalışmalarınızın devamın diliyoruz” diye konuştu.
UĞUR GETİRSİN DİYE ÇİKOLATA SERPTİLER
Daha sonra heyet Kazakistan’da uğur getirdiğine inanıldığı için Başkan Ak’ın makam odasına çikolata serperken, Başkana Kazak çapanı ve el yapımı deri saat, eşi Hatice Ak’a da Kazak hırkası hediye etti. Kazak çapanını üzerine giyerek konuklarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Ak ise, kardeş heyete Osmanlı tuğrasının yer aldığı bir tablo takdim etti.