Keçiören Belediyesi’nin AK Parti, CHP, BBP ve MHP’li Meclis Üyeleri darbecilere karşı tek vücut oldu. Belediye Meclis Üyeleri, 15 Temmuz’da Fetullah Terör Örgütü(FETÖ) tarafından yapılan darbe girişimine karşı ortak bildiri yayınlayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
“Milli İrade ve Demokrasi Bildirisi” için Kalaba Kent Meydanı’nda Keçiören Belediyesi binası önünde düzenlenen törene Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve tüm Belediye Meclis Üyeleri katıldı. “Hâkimiyet Milletindir” vurgusu taşıyan bildiriyi Belediye Meclis Üyelerini temsilen Başkan Mustafa Ak okudu.
Bir ölür bin diriliriz
Türkiye’nin 15 Temmuz akşamı hain bir silahlı darbe teşebbüsüne maruz kaldığını hatırlatan Belediye Başkanı Ak, FETÖ/PDY terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki uzantıları tarafından başlatılan bu hain darbe girişiminin hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, demokratik yollarla seçilmiş hükümet, milli iradenin tecelli ettiği TBMM ve milletin olduğunu söyledi. Başkan Ak, “Türkiye Cumhuriyetinin Başkomutanı, Cumhurbaşkanı, Milletin Adamı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve vatandaşına yaptığı çağrı ‘Arkamda kalanlar ne olur? Benim başıma ne gelir? Benim elimden ne gelir?’ diye düşünmeyen vatandaşlarımız tarafından anında karşılık bulmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde çöreklenen hainlerin oyunları, aziz milletimizin meydanlara çıkarak, canını ortaya koyması ile akamete uğratılmıştır. Tankların önüne yatan, elleriyle tankları durduran, füzelerin, uçaktan atılan bombaların hedefi olan bu necip millet, ölenleri görse de asla geri çekilmemiştir. ‘Bir ölür, bin diriliriz’ misali darbecilerin üzerine yürümüştür. Arif Nihat Asya’nın ‘Bayrak’ şiirinde ifade ettiği gibi ‘Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü/ Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü/ Işık ışık, dalga dalga bayrağım/ Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım’ dizelerinde yer alan bayrak, halkımızın elinde bir kez daha dalgalanmış ve yeni bir destan yazmıştır” dedi.
Milli irade bir kez daha zirveye çıktı
Hain darbe teşebbüsünün yaşandığı gece Keçiören’de darbecilere karşı yürütülen kahramanca direnişe de dikkat çeken Başkan Ak, “Şahsım başta olmak üzere Belediye Meclis Üyelerimiz, çalışanlarımız ve Keçiörenliler hızla hareket ederek kritik noktalarda darbecilerin önüne dikilmiştir. Keçiören Belediyesi’ne ait 10 çöp treyleri, 70 çöp kamyonu, 4 greyder, 5 kazıcı yükleyici, 3 loder kepçe, 16 kamyon ve 1 ekskavatör tankların geçiş güzergâhlarına yerleştirilmiş hareketleri engellenmiştir. Ayrıca bu sayılara özel firmalara ait hafriyat kamyonları dahil değildir. Türk milletinin sivil direnişi, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği; TBMM, T.C. Hükümeti, ülkesine bağlı, milletini seven Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin üstün çabaları ile siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve medyanın desteğiyle engellenen bu darbe girişiminde sonra milletimiz uyumamıştır. Demokrasi nöbetini günlerce sürdüren vatandaşlarımız milli iradeyi bir kez daha zirveye çıkarmıştır” diye konuştu.
Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz
Bu alçak kalkışmaya karşı mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar dileyen Mustafa Ak, ortak bildiriyi şu sözlerle tamamladı: “Demokrasiyi ilke edinerek aziz vatanını sahiplenerek sokaklara çıkan, hayatını ortaya koyan milletimizin her bir ferdine, darbe girişimcilerine karşı mücadele veren güvenlik güçlerimize de teşekkürü bir borç biliriz. Saygılarımızla.”