Mamak Belediyesi DSİ, Eskişehir Basket’i evinde mağlup etti.
Sezonun sonuna doğru iyi bir form grafiği yakalayan Mamak Belediyesi DSİ, sezonun tamamlanmasına iki maç kala, TBL 1. Ligi 32. hafta mücadelesinde Eskişehir Basket’i evinde gerçekleştirdiği son maçında mağlup etti. 82-72 gibi bir skorla sahadan galip ayrılan Mamak Belediyesi DSİ, 13. galibiyetini alarak 10. sıraya yükseldi. 19. mağlubiyetini alan Eskişehir Basket ise 13. sıraya yerleşti. Taraftarların salonu doldurarak, tezahüratta bulunduğu karşılaşmayı Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Ankara DSİ Spor Kulübü Başkanı Ömer Özdemir ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de tribünden izledi.
"İKİ TAKIMI DA ORTAYA KOYDUĞU İYİ BASKETBOL İÇİN KUTLUYORUM"
Maç sonunda Başkent ekibi, galibiyet sevincini taraftarları ile birlikte yaşadı. Yeşil beyazlı ekibe tribünleri dolduran taraftarlar maç boyunca büyük destek verdi. Maçın bitiş düdüğünün ardından taraftarların yanlarına giderek galibiyet sevincini taraftarla birlikte yaşayan sporcular, bugün aldığımız galibiyeti sezon boyu bizleri destekleyen taraftarımıza hediye ediyoruz dediler. Maç sonrası soyunma odasına giden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Galibiyet Ankara’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Bütün basketbolcuların oynadığı maçta, oyuncuların mücadele ruhlarını sahaya yansıttığını kaydeden Mamak Belediyesi DSİ Koçu Haydar Kemal Ateş de, “İki takım için de çok önemli olan mücadelede kazanmasını bildik. İki takımı da ortaya koyduğu iyi basketbol için kutluyorum” şeklinde konuştu.
MAMAK’IN DEV ADAMLARI MAÇTAN GALİP AYRILDI
Mamak Belediyesi Spor Salonu’nda gerçekleşen karşılaşmada Mamak Belediyesi DSİ, oyuna hızlı başlayarak, karşılaşmanın başından sonuna skor üstünlüğünü korudu. Karşılaşmanın ilk çeyreğini 20-16 üstün bitiren ev sahibi takım, soyunma odasına da 44-36 önde gitti. Oyunun kontrolünü ele alarak rakibini hataya sürükleyen Mamak’ın dev adamları 3. çeyreği 17 sayı farkla 67-50 önde tamamlayarak basketbolseverlerin büyük ilgi gösterdiği maçtan 82-72 galip ayrıldı. Ankara temsilcisinde Ricky Harris 21 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Berent Kavaklıoğlu yaptığı 16 asist ile dikkat çekti. Mamak Belediyesi DSİ’de Berent Kavaklıoğlu 16 asist, 5 ribaund, Nezih Özbakır 18 sayı, 7 ribaund, 1 asist, Hazer Avcı 15 sayı, 11 ribaund, 2 asist, Ricky Harris de 21 sayı ve 1 asist kaydederken, Eskişehir Basket’te Leemire Goldwire 17 sayı, 1 ribaund, 2 asist, Genco Ozan Dilik 13 sayı, 3 ribaund, 4 asist, Yiğitcan Vardal ise 10 sayı, 1 ribaund ve 2 asistle mücadeleyi tamamladı.