Türkiye’nin en büyük kışlalarından olan 4. Kolordu’nun bulunduğu Mamak’ta 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anında tankların karşısına çıkarak binlerce Mamaklıyla birlikte milli iradeye sahip çıkan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamaklı gazileri moral ziyaretlerinde ediyor.
Akgül ve Mamak Kaymakamı Ali Mantı ziyaretlerine ilk olarak Bahçeleriçi Mahallesi’nde ikamet eden Alattin Gümüşhan’ı ziyaret ederek başladı. Milletin 15 Temmuz’da tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini dile getiren Akgül, "Ziyarete gittiğimiz her evde ayrı bir kahramanlık hikayesiyle karşılaşıyoruz. Görüyoruz ki bu milletin ruhunda bu milletin kanında Çanakkale ruhu her daim mevcut" dedi. Akgül’e gazi ziyaretlerinde eşlik eden Mamak Kaymakamı Ali Mantı ise "Millet demokrasiye canı pahasına sahip çıktı ve çok büyük bir kahramanlık destanı yazdı" ifadelerini kaydetti.
"Kimse geri çekilmedi"
Darbe girişiminin ilk anında evinden hızla çıkarak Genelkurmay’ın önüne giden Alattin Gümüşhan sağ elinden ve omzundan şarapnel parçalarıyla yaralandı. AŞTİ’de temizlik personeli olarak çalışan Gümüşhan yaşadıklarını şöyle dile getirdi:
"Genelkurmay’ın önünü gittiğimizde ilk olarak üzerimize ses bombası attılar. Daha sonra gerçek bomba attılar bu esnada vurulanlar oldu ancak kimse geri çekilmedi" dedi.
"Bu günde aynısını yaparım"
15 Temmuz gecesi Genelkurmay önünde yaralanan bir diğer gazi de Cengiz Uçar sağ ayağından kurşunla sol ayağından da şarapnel parçalarıyla yaralandı. Altınevler Mahallesi’nde ikamet eden ve iki çocuk sahibi Uçar, "İlk anda darbe olduğunu anlamadık. Uçakların uçmaya başlamasıyla birlikte balkona çıktım ve uçakları seyrettim. Ancak daha sonra bunun bir darbe kalkışması olduğunu anlayınca evden çıkarak Genelkurmay’ın önüne hareket ettim. Meclisin bombalanmasını gördüm daha sonra ayaklarımdan yaralandım. Bu vatan bizlerin bu gün olsa yine aynısını yaparım" ifadelerini kullandı.
"Vatanımız için oraya çıktık"
Darbe girişiminde hiç tereddüt etmeden milli iradeye sahip çıkmak için sokağa çıkan bir diğer kahraman gazi de Özkan Çağlı oldu. Niğde’de üniversite okuyan 24 yaşındaki Çağlı Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde yaralandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan zırhlı personel taşıyıcıların etrafını vatandaşlarla birlikte sardıklarını dile getiren Çağlı, "Vatanımız için oraya çıktık ve canımız pahasına da bu hain girişime engel olduk" dedi.