Türkiye’nin en başarılı Sayokan ekiplerinden olan Mamak Belediyesi Sayokan Topluluğu, 8. kemer sınavını başarıyla tamamladı.
Başak Gençlik ve Spor Merkezi’nde yapılan sınavda 50 öğrenci bir üst kemere geçmek için ter döktü. 2013 yılında kurulan ve 300 aktif sporcusu bulunan topluluk, 4 ayda bir kemer sınavı yapıyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi sokaktan kurtarıp, kötü alışkanlıklardan uzak durması için en güzel alternatif spordur. Dünyada tescillenmiş tek Türk savaş sanatı olan Sayokan’a Mamaklı gençlerin de ilgisi büyük. Mamak Sayokan Topluluğu düzenli olarak çalışmalarına devam ediyor ve başarılı sporcular yetiştiriyor” dedi.
"Alplerimiz demokrasi nöbetine çıktı"
Mamak Belediyesi Sayokan Topluluğu eğitmeni Tayangu Murat Çekiç sınav öncesi yaptığı konuşmada, “Bugün 50 alp kemer sınavına katılacak ve bir üst kemer için yarışacak. 5 alp ve almila kür 1 kemer, 13 alp ve almila dört renkli kemer, 7 alp ve almila kırmızı kemer, 11 alp ve almila sarı kemer, 15 alp mavi kemer sınavına katılacak. Sayokan sporu alplerine cesaret ve ahlak aşılıyor. Tüm öğrencilerimiz darbe girişiminde sokaklara çıkarak vatanına sahip çıktı” ifadelerini kullandı.
Kemer sınavında Mamaklı alplere başarılar dileyen Mamak Belediyesi Spor Müdürü Üstün Eregül de, “Tüm sporcularımızla gurur duyuyoruz. Tamamen kültürümüzle yoğrulmuş bu sporla birlikte vatanını ve milletini seven sporcular yetiştiriyoruz” şeklinde konuştu.
Minik alplerin gösterileri ilgiyle izlendi
Sınava katılan alpler bir üst kemere geçmek, yüksek puan almak için kıyasıya mücadele etti. Kemer sınavında alplerin yaptığı toplu gösteriler de beğeniyle izlendi. Mindere çıkan minik alplerin 5 yaşındaki Osman Çekiç, 6 yaşındaki Sonay Kılıç ve Ecrin Güloğlu’nun yaptıkları birbirinden güzel gösterileri seyirciler tarafından büyük beğeni aldı.