Sincanlılar, modern ve güvenli sosyal yaşam alanlarıyla buluşmaya devam ediyor. Sincan Belediyesi, 2016 yılının başından bu yana 6 yeni parkı daha Sincanlıların hizmetine sundu.
15 bin 151 metrekarelik alanda yapılan yeni parklarla birlikte Sincan’daki toplam park sayısı 368’e yükseldi. Parklarda güvenlik kameraları ve ücretsiz internet sistemi de hızla yaygınlaşıyor.
Sincan’daki yeşil alan miktarını artırmak ve vatandaşlara daha huzurlu ortamlar oluşturmak için çalışmalar yürüten Sincan Belediyesi, şehre 6 yeni park daha kazandırdı. En büyüğü 3 bin 876, en küçüğü ise bin 198 metrekare alandan oluşan yeni parklarla birlikte Sincan’daki toplam park sayısı 368’e ulaştı. Her biri farklı konseptlerde tasarlanan parklar, vatandaşlara rahat nefes almalarını sağlayacak ferah ortamlar sunuyor. Yüzlerce park, çocuklara yönelik oyun grupları ve yetişkinlere yönelik oturma alanlarıyla vatandaşlara keyifli anlar yaşatıyor.
Şehrin dört bir yanını parklarla donatan Sincan Belediyesi, parkların temizliği, sulaması ve bakımlarını düzenli olarak gerçekleştiriyor. Park yenileme ve düzenleme çalışmaları kapsamında, 85 kameriye, 786 çöp kovası, 2 bin 136 bank yenilenerek yeniden Sincanlıların hizmetine sunuldu. Park çalışmalarının yanı sıra gerekli görülen alanlarda yeşillendirme çalışmaları da devam ediyor.
Hem modern hem güvenli
Sincan’a yeşil alanlar kazandırmakla kalmayan Sincan Belediyesi aynı zamanda yeşil alanları hem modern hem de güvenli hale getiriyor. 368 parka sahip Sincan’da, parklarda güvenlik kameraları ve ücretsiz internet sistemi hızla yaygınlaşıyor. Vatandaşlar, 92 ayrı noktada akıllı telefon, tablet ve taşınabilir bilgisayarlarından açık alanda internet keyfini yaşıyor. “Sincan_Bel” kablosuz internet ağına bağlanan vatandaşlar, cep telefonlarına gelen şifreyle internet hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Güvenli sosyal yaşam alanlarını Sincanlılara kazandırmaya devam eden Sincan Belediyesi, 500 kamerayla da parkları canlı olarak izleme imkanı sunuyor. Bu hizmetler karşısında Sincanlılara sadece tabiatın ve yeşilin tadını doyası çıkarmak kalıyor.
“Vatandaşlarımızın talepleri bizim için önemli”
Park ve yeşil alanların vatandaşların başta gelen istekleri arasında olduğuna dikkat çeken Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Sincan, yeşil alanları ve parklarıyla her geçen gün daha da güzelleşiyor. Vatandaşlarımızı modern ve güvenilir parklarımızda, teknolojinin tüm imkanlarıyla buluşturmaya gayret ediyoruz. Sincanımızda gerçekleştirdiğimiz çoğu projemizde vatandaşlarımızın da taleplerini değerlendiriyoruz. Vatandaşlarımızın hizmetlerimize ilgisi de bizi ayrıca memnun ediyor. Vatandaşlarımızın da destek ve dualarıyla Sincanımızı daha güzel noktalara getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.