Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Senegal’in en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Keba Mbaye Vakfı’nın işbirliğinde, Senegal’deki eğitici daaraların tespit edilerek, alt yapılarının ve çalışma koşullarının güçlendirilmesi amacıyla yardım projesi başlatıldı.
TİKA Dakar Program Koordinasyon Ofisi ve Keba Mbaye Vakfı’nın işbirliğinde Senegal’de eğitim kurumu daaralara Ramazan ayı boyunca yetecek miktarda gıda ve temizlik malzemeleri temin edildi. TİKA’nın desteğiyle Keba Mbaye Vakfı tarafından Senegal’de tespit edilen on eğitici daara ve Dakar İslam Enstitüsü, Süleymaniye İslam Bilimleri Enstitüsü ile Aristide Le Dantec Hastanesi Onkoloji Bölümü’ne destekte bulunuldu.
İhtiyaçları belirlenen kurumlar kapasitelerine ve özelliklerine göre üç kategoriye ayrılarak, gıda, temizlik ve hijyen malzemeleri temin edildi. Daaraların yöneticileri ve burada barınan çocuklar Ramazan ayında yapılan yardımları sağlayan Türk halkına teşekkürlerini ifade etti.
Senegal eğitim sisteminde tamamlayıcılık sağlamak amacıyla “daara” adı verilen birçok dini eğitim kurumu bulunuyor. Daaralar, yatılı öğrenci barındıran eğitim kurumları. Senegal’in dünyanın en yoksul yirmi beş ülkesi arasında yer alması ve gelir düzeyinin çok düşük olması, Senegal’deki mevcut daaraların sağlıklı eğitim koşullarını yerine getirebilmelerinde büyük engel oluşturuyor. Ekonomik imkansızlıklar ve yoksulluk nedeniyle, mevcut daaralar da eğitim alan çocuklar büyük zorluklarla karşılaşıyor. Bu kapsamda TİKA tarafından sağlanan destek büyük önem arz ediyor.