Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 15 Temmuz darbe girişimini bu kez memleketi Afyon’dan lanetledi. Kent meydanında demokrasi nöbeti tutan hemşehrilerine seslenen Yaşar, coşkulu kalabalığa, “Ne cumhuriyeti yıktıracağız, ne bu ülkeyi böldüreceğiz" ifadelerini kullandı.
15 Temmuz hain darbe girişimi ardından günlerce devam eden ’Demokrasi Nöbetleri’nde Ankara’da vatandaşlarını yalnız bırakmayan Fethi Yaşar, bu kez doğup büyüdüğü memleketi Afyon’da darbeye karşı sesini yükseltti. Nöbete Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Valisi Aziz Yıldırım, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın yanı sıra AK Parti, CHP, MHP, BBP ve Saadet Partisi il başkanları da katıldı.
En hain darbe girişimi
Afyon Cumhuriyet Meydan’ında konuşan Yaşar, bugüne kadar birçok darbe gördüğünü ifade ederek, "Bugüne kadar birçok darbe gördüm. Darbeler tarafından zarar gördüm ama bugüne kadar olan darbelerin arasında en alçakçası, en şerefsizcesi ve en acımasız olanı buydu. Hiçbir darbede asker kendi vatandaşına kendi meclisine bomba atmadı" açıklamalarında bulundu.
Yaşar, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın yedi düvele teslim olduğu bir dönemde vatanımızın birliği ve beraberliği içerisinde bu topraklarda Kurtuluş Savaşını başlattıysa, 15 Temmuz gecesi de bu işi planlayanlar milletimizin demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıkacağını hesap edemediler" diye konuştu.
"Yaşanabilir bir Türkiye bırakmak boynumuzun borcu"
"Mutluyuz ki Türkiye artık demokrasiyle idare edilecek" diye sözlerine devam eden Yaşar, “Bu ülkede hukukun üstünlüğü sağlanacak, eşit yurttaş olarak, farklılıklarımızı zenginlik sayarak bu devlete sahip çıkacağız. Biz beraber ve bir olduğumuz zaman hiçbir güç Türkiye halkının karşısında duramayacak. Siyasetçilere de söyleyeceğim tek bir sözüm var. Siyasetin dilini artık kin ve intikamdan uzak tutun. Bugün milletçe birliğimizi, bütünlüğümüzü, huzurumuzu sağlayabildiğimizi hep beraber gösteriyoruz. Buradan Afyon Meydanı’ndan tüm siyasetçilere sesleniyorum. Siyaset kin ve nefretten uzak tutulursa halk kazanacak, millet kazanacak, devlet kazanacak. Birliğimizi bozmayacağız. Anaların kucağına şehit yavrularımız gelmeyecek. PKK Terör örgütüne de, IŞID Terör örgütüne de, FETÖ’ye ve destekçilerine vurduğumuz tokadın daha büyüğünü vurarak bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyacağız” şeklinde konuştu.