Engelli vatandaşlar için ürettiği örnek projelerle adından söz ettiren Yenimahalle Belediyesi, bu kapsamda yine bir ilke imza atıyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yenimahalle’de engelliler kayıp değil baş tacıdır" dedi.
Önceki yıllarda Yenimahalle ilçesinde yaşayan engellileri tespit eden Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi, şimdi de engelli nüfusun demografik özelliklerini araştırıyor. Araştırma sonucunda oluşacak datalar ile belediyeye Sivil Toplum Kuruluşları (STK) veya farklı kamu kuruluşlarınca sunulan projelerde bu bilgiler etkin bir biçimde kullanılmaya başlanacak. Bu sayede başta istihdam, erişebilirlik, eğitim, kültür ve spor gibi alanlarda talep edilen projeye uygun engelli bireylere anında ulaşılabilecek. Bu bilgiler aynı zamanda Yenimahalle Belediyesinin engellerin kaldırılması ve engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırma adına yapılacak çalışmalar için de kullanılabilecek.
Yenimahalle’de engele yer yok
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 8 yıldır engellilere yönelik yaptıkları hizmetlerle Yenimahalle’de engelleri ortadan kaldırma yolunda büyük adımlar attıklarını belirterek, "Yenimahalle’de yaşayan tüm engelli vatandaşlarımıza ulaşılabilirliğimizi artırarak onların sorunlarını çözüyoruz. Yenimahalle’de engelliler kayıp değil baş tacıdır" şeklinde konuştu.
"Engelli bilgisine anında ulaşıyoruz"
Yaşar, "Bir ilk olma özelliği taşıyan projemiz sayesinde engelli vatandaşlarımızı yaş, medeni durum, eğitim durumu, engellilik oranı, cinsiyet ve çalışma oranı gibi özellikleriyle kayıt altına aldık. Bir kuruluş ya da bu bir spor kulübü de olabilir, bize gelip ben engelli vatandaşlardan oluşan bir ekip kurmak istiyorum dediğinde, bu veri tabanımıza bakarak istenilen engelli bilgisine anında ulaşıyoruz. Bizim bu projede amacımız engellilerimize istihdam oluşturmak ve mesleki rehabilitasyonu geliştirmek" ifadelerine yer verdi.