Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve Esnaf Ulaşım A.Ş, otobüs sahipleri ile bir araya geldi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Bakanlığı ve Esnaf Ulaşım A.Ş, otobüs sahipleri ve şoförler ile Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantıya, AK Parti Muratpaşa İlçe Başkan Vekili, otobüs esnafı ve Esnaf Ulaşım A.Ş. kurucusu Salih Sarıgül, Aksu ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, Antalya Ulaşım Komisyon Üyesi, otobüs esnafı ve Esnaf Ulaşım A.Ş. kurucusu Yaşar Sözen, Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı, otobüs esnafı ve Esnaf Ulaşım A.Ş. kurucusu Muhammet Demirtop, Döşemealtı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Divan Kâtibi, otobüs esnafı ve Esnaf Ulaşım A.Ş. kurucusu Muhammet Ural, Pamfilya Otobüs A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, otobüs esnafı ve Esnaf Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnce ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hülya Atalay katıldı.
Eşit hatlarda, eşit haklara sahip olabilecekler
Yeni ulaşım sistemi ile Antalya’da toplu ulaşımı özendirerek, bireylerin kişisel araçları yerine toplu ulaşımı kullanmalarını amaçladıklarını belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hülya Atalay, “Sizlere ulaşabilme imkânı verildiği için çok memnunum. Geçmiş dönemlerde 4 farklı grubun birbiri ile yarış halinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yarış hem yolcuları hem hat sahiplerini hem de şoförlerimizi zor durumu sokuyordu. Eski sistemde şoförler ne kadar yolcu kaparlarsa o kadar kar ediyorlardı. Ayrıca kart sisteminde de ciddi sorunlar ve şikâyetler vardı. Sizlerden aldığımız talepler doğrultusunda ulaşım sistemini belediye çatısı altında işleyen bir şirket üzerinden yürütme kararı aldık. Bu sistemde tüm işlemler bu şirket çatısı altında, sizin de haberiniz olarak yürütülmektedir” şeklinde konuştu.
Toplam yolcu sayısını arttırarak toplam geliri ve böylece kişi başına düşen geliri arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Atalay, “Eski sistemde sağlıklı bir noktaya varamayacaktık. Amacımız havuz sistemi içerisinde, eşit rotasyonda, eşit haklarla, eşit güzergâhlarda çalışmaktır. Bu ise bütün araçların aynı statüye getirmesi ile mümkün olabilecektir. Eşit hatlarda eşit haklara sahip olarak çalışabilmenin tek şartı aynı standartlara sahip araçlara sahip olmaktır. Bütün araçların 12 metre olması ve engelli binişine uygun olması zorunluluğu böylece ortaya çıkmıştır. İki tane küçük otobüsün tek büyük otobüse dönüşmesi bu şekilde ortaya çıktı. Yeni sistem ile birlikte şoförlerimizden gelen ifadeler bu şekilde artık stressiz bir şekilde çalışıyoruz. Antalya, ulaşım sistemi olarak Türkiye’ye örnek bir model olacaktır” dedi.
Otobüs esnafının sorularının cevaplandığı toplantıda esnafa 12 metrelik mavi otobüslere geçiş için son günün 1 Şubat olduğu hatırlatılarak, ödeme imkânları ile ilgili bilgiler verildi. Esnafın ‘nasıl olsa havuzdan para geliyor’ mantığı ile rehavete düşmemesi gerektiğini vurgulayan Atalay, birlik sağlanırsa bütün otobüs esnafının kalkınacağını belirtti.