Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Eşi Dilek Günaydın, Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan ve Isparta Meslek Edindirme Kursları (ISMEK) El Sanatları üzerine eğitmenlik yapan usta öğreticiler, Alanya Belediyesi’nin gerçekleştirdiği İpek Kozası çalışmalarını inceledi.
Alanya Belediyesi’nin İpek Kozası çalışmalarını incelemek üzere Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Eşi Dilek Günaydın ve ISMEK El Sanatları üzerine eğitmenlik yapan usta öğreticiler, ilçeye geldi. Isparta’dan gelen heyet, Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı İpek Atölyesi, Hanımeller Atölyesi ve Kemal Atlı Kültür Evi’nde İpekböcekçiliği, İpek Dokumacılığı ve İpek Kozası’ndan çiçek yapımı konularında bilgi almak üzere bir inceleme gezisi gerçekleştirdi.
KAYACAN: “ALANYA BELEDİYESİ İPEK KONUSUNDA OLDUKÇA BAŞARILI”
Alanya Belediyesi’nin İpek Kozası’ndan üretilen ve el emeğiyle ortaya çıkarılan ipek çalışmalarını yerinde incelemek için Alanya’ya gelen Isparta Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, İpek Kozası’ndan yapılan çalışmalara hayran kaldıklarını belirtti. Kayacan; “16. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde gördüğümüz ve inceleme şansı bulduğumuz İpek Dokumacılığı ve İpek Kozası’ndan çiçek yapımı ile ilgili çalışmaları yerinde incelemek istedik. Alanya bu konuda oldukça başarılı işlere imza atmış. Bizlerde Belediyemize bağlı olarak kurduğumuz atölyemizde görevli usta öğreticilerimizle birlikte unutulmakta olan el sanatları, el nakışları ile ilgili çalışmalar yapıyoruz” dedi.
ISPARTA’DAN GELEN HEYET YÜCEL’İ ZİYARET ETTİ
Alanya’ya gelen Isparta heyeti, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i makamında ziyaret etti. Başkan Yücel, İpek Kozası’ndan yapılan işler ile ilgili kafileye bilgiler verdi. Başkan Yücel, “Bizler Belediye bünyemizde el sanatlarımızı yaşatıyoruz. İpek Kozası’ndan birçok eseri, atölyelerimizde işleyerek gün yüzüne çıkarıyoruz. Sizlere de unutulmakta olan el sanatları ile ilgili gösterdiğiniz hassasiyet ve yaptığınız işler için teşekkür ediyorum” dedi.