Antalya, 9 gün sürecek Ramazan Bayramı tatili sürecinde hem havadan hem karadan denetlenecek.
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ve Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasından dolayı Antalya’ya çok sayıda yerli turistin geleceğine dikkat çekilen açıklamada “Trafik yoğunluğu olabilecek cadde ve sokaklarda, Antalya Emniyet Müdürlüğünce ekip sayısı ile yaya devriyeler artırılarak ek trafik tedbirleri alındı. Şehrin giriş ve çıkış kavşakları olan doğu girişi Serik Caddesi, kuzey girişi Cezaevi Kavşağı, batı girişi Tünektepe Kavşağında olası yoğunluklar hesap edilerek ekipler görevlendirildi ve bu ekiplerle şehrimizin giriş ve çıkış yoğunluğu takip edilecek” denildi.
24 saat denetimde olacak
Bayram tatili süresince ana yollar üzerinde, kalabalık cadde ve kavşaklar ile trafik akışının yoğun olduğu ana arterler üzerinde yol kontrolleri yaya ve resmi motorize ekiplerle sıklaştırılacağı belirtilen açıklamada alınacak önlemler şu şekilde sıralandı: “Arife günü yapılacak mezarlık ziyaretlerinin huzur ve güven içerisinde gerçekleştirilebilmesi için Andızlı ve Uncalı Mezarlıkları çevresinde motorize ve yaya Trafik Polisleri görevlendirildi. Bayram tatili süresince şehir merkezinde kent merkezine girişi olan anayollar üzerinde, kalabalık cadde ve kavşaklar ile trafik akışının yoğun olduğu ana arterler üzerinde yol kontrolleri yaya ve resmi motorize ekiplerle sıklaştırılarak gerekli tüm trafik tedbirleri yerine getirilecek. Vatandaşların yoğun olarak kullanacağı Alışveriş Merkezleri civarında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan sivil trafik ekibi ile yapılacak denetimlerle; sürücülerin sıklıkla yaptığı kural ihlallerinden emniyet kemeri, kask kullanımı, kırmızı ışık, yasak park, cep telefonu ve hatalı şerit değiştirme gibi uygulamalar seyir halinde yapılacak. Ayrıca kentte 24 saat esasına göre ana arterler üzerinde yoğunlukların yaşanacağı yerlerde belirlenen noktalara çekici araçlar yerleştirilerek olası trafik sıkışıklığının önüne geçilecek. Radarla hız tespit ekipleri 24 saat esasına göre hız ihlali ve bu ihlaller sonucu trafik kazalarının meydana geldiği bölgeler de ve ilimiz giriş çıkışlarında denetimlere ağırlık verecek, araç durdurmanın mümkün olmadığı veya risk oluşturduğu durumlarda denetimlerini 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 116. Maddesine istinaden, ihlalde bulunanların tescil plakasına göre cezai işlem uygulamak suretiyle çevirme ekibince durdurulmaksızın gerçekleştirilecek, tüm denetimlerde trafik kazalarının önlenmesi amacıyla hız ihlali yapılmaması, emniyet kemeri kullanımı gibi bilgileri içeren broşürler araç kullanıcılarına verilecek."
Havadan ve karadan denetim
Otogarda yaşanacak yoğunluk durumuna göre takviye denetim personeli görevlendirileceğini belirtilen açıklamada, “Otobüslerde sürücü, yardımcı personel ve yolcuların emniyet kemeri kullanıp kullanmadığına yönelik olarak otobüslerin içine denetim personeli ve bindirilerek denetim faaliyetleri yapılacak. Ayrıca, Antalya Emniyet Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığının yaptığı ortak çalışma ile otobüs terminalinde ve otobüs terminali bulunan ilçelerde otobüslerin çıkış saatlerinde otobüs kaptanları ve yolcular, trafik kurallarıyla ilgili yapılacak anonslar ve uyarıcı görüntüler ile bilgilendirilecek. 2 Temmuz Cumartesi, 4 Temmuz Pazartesi Arife günü ve dönüş trafiğinin yoğun olarak yaşanacağı 9-10 Temmuz günlerinde Havacılık Şube Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince birlikte havadan helikopterli trafik denetimleri yapılacak” denildi.