Ak Parti Demre İlçe Gençlik Kolları üyeleri, “Başkanlık Sistemi ile Parlamenter Sistemi" Konulu Gençlik Münazarası gerçekleştirdi.
Parti binasında gerçekleşen panele, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Büyükşehir Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, Büyükşehir Meclis Üyesi Orhan Avcı ile İlçe Gençlik Kolları Başkanı Barış Kapar, gençlik kolları üyeleri ve parti üyeleri katıldı.
Hükümet ve muhalif kesim olarak ikiye ayrılan gruplar, başkanlık sistemi, Türk tipi başkanlık sistemi, parlamenter sistem ve koalisyon hükümet sistemlerini tartıştı. “Başkanlık sistemi demokratik midir?”, “Türkiye, yeni anayasa ve sistemle birlikte ekonomik anlamda ilerleyişi”, “Türk Milleti’nin Başkanlık sistemine duyduğu ihtiyaç” gibi konuların masaya yatırıldığı panelde münazara eden gruplardan baskın kesim hükümet kanadı oldu.
Gençlik kollarının gerçekleştirdiği müzakere hakkında açıklama yapan İlçe Başkanı Bayram Arıcı, “Gençlerimiz Türk tipi başkanlık sistemini kendi aralarında tartışmaya açtı. Demokratik bir şekilde halkın seçmiş olduğu başkanın olduğu sistemin faydalarını, varsa zararları ne olabilir bunları tartıştılar. Şu bir gerçek ki yeni anayasa ve başkanlık sistemi, milletimizin duyduğu en büyük ihtiyaçlardan birisidir. Türkiye’nin bugüne kadar yaşadığı tecrübeler sonrası geldiği yer, bu kanıyı acil ihtiyaç olarak önümüze çıkarmıştır” dedi.