Antalya Ticaret Borsası (ATB), kadınların iş gücüne katılımını sağlamak ve ekonomiye katkısını artırabilmek için “Üreten Kadın Projesi” başlatıyor.
Antalya’da yaşayan, gelir ve eğitim seviyesi düşük, çalışmayan ama çalışmak isteyen kadınlara yönelik başlatılan projenin eğitimlerine 8-9 Ekim’de başlanacak. Projede yer almak isteyen gönüllü kadınların eğitim için ATB’ye başvurması gerekiyor.
Antalya Ticaret Borsası’nın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği proje, kadınların ekonomiye katkı sağlaması, kadın girişimcinin desteklenmesi, kadınların gelir seviyesinin artırılması, kadının kendine olan güveni duygusunun geliştirilmesi, kadının örgütsel kültür içerisinde çalışmayı öğrenmesini hedefliyor. Kadınların üretebileceği ürünlerin satışı ve ticarileştirilmesini amaçlayan Proje, Antalya’da yaşayan dar gelirli kadınları bir araya getirip örgütleyerek, ürettiği yöresel ürünleri satışa sunması ve gelir elde etmesini de hedefliyor. 18 ay sürecek Proje ile üretilen ürünlerin en az 5 ilde satışı sağlanacak.
Birlikte üreten birlikte kazanan kadınlar
Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, kadınların işgücüne katılmasından yana olduklarını belirterek, üreten ancak pazarlama bilgisi olmayan çok sayıda girişimci kadını ticari hayata kazandırmayı hedeflediklerini anlattı. Kooperatif etrafından güç birliği yapacak kadınlar aradıklarını söyleyen Çandır, birlikte üretip birlikte kazanma azmindeki kadınları proje ile harekete geçireceklerini söyledi.
Evdeki iş gücü harekete geçecek
Üreten Kadın Projesi çerçevesinde 8-9 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek eğitim programına 40 gönüllü kadın arandığını belirten ATB Başkanı Çandır, Antalya Ticaret Borsası’nda düzenlenecek eğitim programında Alman Kooperatifleri Konfederasyonu’ndan (DGRV) uzmanların kadınlara girişimcilik ve kooperatif eğitimi vereceğini kaydetti. Çandır, verilen eğitimin ardından kadınların üretime başlayacağını, kadınların ürettiği ürünlerin marka ve tanıtım faaliyetlerinin ardından satışının yapılacağını bildirdi.