Kepez Belediyesi, alt yapı çalışmaları tamamlanan Emek Mahallesi’nde asfaltlama çalışması başlattı.
Kepez Belediyesi, doğalgaz, elektrik ve internetle ilgili alt yapı çalışmalarından dolayı yolları tahrip olan Emek Mahallesi’nin tüm yollarını asfaltlıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, alt yapı çalışmaları biter bitmez, asfalt serim öncesi bozulan eski asfaltı, asfalt kazıma makinesiyle kaldırdı. Eski asfaltın kaldırılmasının ardından ise mahallede sıcak asfalt serim çalışması Işık Caddesi’nde başladı. 8 bin 570 metre uzunluğundaki yola, 1 milyon 100 bin TL ederinde 11 bin ton sıcak asfalt dökülecek. Asfalt çalışmasından sonra parke kaldırım çalışmasına geçilecek.
Emek ve Karşıyaka’ya şehircilik yatırımı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, göreve geldiği 2009’da kat artışıyla ilgili imar problemini çözdükleri komşu mahalleler Emek ve Karşıyaka’yı, modern bir yerleşim yeri haline getirdiklerini söyledi.
Doğalgazın artık iki mahallede vatandaşların konutlarında olduğunu anımsatan Tütüncü, “Kat artışı sorunun çözdükten sonra bölgede imara uygun yapılaşma tamamlandı. Doğalgaz gelecek, dedik ve geldi. Elektrik iletim hatları yer altına alındı. İki mahallemize fiber internet de geldi. Alt yapı çalışmaları biter bitmez Emek Mahallesi’nde sıcak asfalt çalışmasına başladık. Daha sonra Karşıyaka’nın yollarını sıcak asfaltla kaplayacağız” dedi.