Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ve Çevrim ile işbirliği içerisinde yürüttüğü ambalaj atıklarının toplanması projesi devam ediyor.
İlçenin camileri ve okullarının temizliği de olmak üzere çok sayıda proje ile daha temiz bir çevre oluşturmayı amaçlayan Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ÇEVKO ve Çevrim lisanslı firması ile yaptığı iş birliği ile geri dönüşüme katkıda bulunuyor. İlk olarak Zafer Mahallesi Ant-Koop Siteleri’nde başlayan uygulama ile ekipler evlerde bulunan ambalaj atıklarını toplayarak broşürler ile bilgilendirme yapıyor. Geri dönüşüm ile ilgili halkı bilinçlendiren ekipler, yeni atıkların sağlıklı şekilde biriktirilmesi ve geri dönüştürülmesi için de poşetler ve toplama noktaları oluşturuyor. Atıkların ayrıştırılması konusunda vatandaşı bilgilendiren proje ile ambalaj atıkları yeniden işlemden geçerek kullanıma kazandırılıyor. Çevre kirliliği ve israfın önüne geçen proje, Zafer Mahallesi’nde vatandaştan da ilgi görüyor.
Pilot mahallenin ardından farklı bölgelerin de katılarak geri dönüşüme katkı sağlayacağı projede 2 bin 750 konut sahibi atık toplama, ayrıştırtma ve geri dönüşüm konularında bilinçlendirildi. Kepez Belediyesi’nin desteklediği uygulamada hedef kitleyi konut sahipleri, kamu kurum ve kuruluşları ve öğrenciler bilgilendirme faaliyetinin hedef kitlesini oluşturdu. Ekonomik değeri olan atıklar böylece çöpten ayrı toplanarak hem ekonomiye kazandırılıyor, hem de çevre kirliliğinin önemli bir kısmının önüne geçiyor.