SS Manavgat Kasapları Temin Tevzii Kooperatifi tarafından işletilen Manavgat Mezbahanesinde, yüzde 100 dana eti ve hijyenik ortamda üretilen sucuklar marka olma yolunda ilerliyor.
SS Manavgat Kasapları Temin Tevzii Kooperatifi tarafından işletilen ve Türkiye genelinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylı 13 mezbahadan birisi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat mezbahasında üretilen sucuklar marka olma yolunda ilerliyor. Kooperatif sorumlu veteriner hekimi Zuhal Çalışkan, Türkiye’de bakanlıktan onaylı 13 et kombinesinden biri olduklarını, Antalya’da ise ilk sucuk üreten tesis olduklarını söyledi. Kendi markaları olan MAN-ET adı altında anlaşmalı kasaplara da sucuk ürettiklerini ifade eden Çalışkan, tesisin yılda 67 bin 500 kilo, günde ortalama ise 300 kilo sucuk üretme kapasitesinin bulunduğunu belirtti.
Tesiste sucukların, steril ve hijyenik ortamlarda üretildiğini anlatan Çalışkan, "Burada kesilmiş olan hayvanların belli bir parça etlerini alıp kemiksizleştirme işleminden geçiriyoruz. Burada kemiksiz etler, kıyma haline getirildikten sonra, yine onaylı baharatlarla karıştırılıyor. Ardından sucuk doldurma işleminin ardından sucuklar fırınlama ve damlama işleminden geçiriliyor. Hazır hale gelen sucuklar ise daha sonra Manavgat’taki kasaplara gönderiliyor" dedi.
SS Manavgat Kasapları Temin Tevzii Kooperatif üyesi Mehmet Ali Şahin ise tesislerinde yüzde 100 dana etinden ve hijyenik ortamda sucuk üretildiğini söyledi. Manavgat halkının bu tesisi gidip görebileceğini ifade eden Şahin, Haccp ve ISO belgeli tesisin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı bir tesis olduğunu dile getirdi.