Muratpaşa Belediyesi’nin 6 kişilik bisiklet takımı Antalya’dan Anıtkabir’e 600 kilometrelik parkuru tamamdı.
Muratpaşa Belediyesi çalışanları Aykut Şahin, Mehmet Ertuğrul ve Onur Kuş’la birlikte Volkan Aksoy, Mustafa Karakan ve Berk Uzun’dan oluşan Muratpaşa Belediyesi Bisikletçilerinin, Cumhuriyetin ilanın 93’üncü yıl dönümü için başladıkları uzun yolculuk Anıtkabir’e ulaşmalarıyla sona erdi. Bisikletçiler 600 kilometrelik zorlu yolculukla Anıtkabir’e ulaştı.
Mozoleye çelenk sundular
Bisikletçiler Anıtkabir’de önce mozoleye çelenk sundu ardından takım adına Karakan, Anıtkabir defterini imzaladı. Karakan, şu satırları yazdı:
“Atam, Ulu Önderimiz, Senin çıktığın milli mücadele yolunda söylediğin marş gibi biz de başı dumanlı dağlardan, gümüş derelerden geçerek Antalya’dan huzuruna geldik. Sporun önemini bilen, gelecek nesillere bu konuda örnek olmak isteyen, senin yetiştirdiğini gençleriz. Cumhuriyetimizin 93’üncü yıldönümünde her yıl olduğu gibi seni ve yaptığın inkılapları unutmadık, unutmayacağız. İlkelerine bağlı, gelişin ve değişen dünya düzenin farkındayız. Cumhuriyetimizi yaşatmak, yeşertmek bizim sana ve evlatlarımıza borcumuzdur. Sen rahat uyu, yolcusuyuz bir Cumhuriyetin.”
Anıtkabir bahçesine sedir ağacı
Bisikletçiler, sonrasında, Muratpaşa Belediye başkanı Ümit Uysal’ın kendilerine emaneti sedir ağacını Anıtkabir bahçesine dikti. Muratpaşa Belediyesi Bisiklet takımı sedir ağacının altına Atatürk’ün 6 Mart 1930’da Antalya’yı ilk ziyaretinde kenti izleyip “Şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel şehridir” sözünü söylediği Rumkuş tepesinden aldıkları birer avuç toprağı da bıraktı.