Meslek Edindirme ve Sanat Toplulukları (MEST) kurs atölyelerini ziyaret eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kursiyerlerin yaptığı eserlere hayran kaldı. Uysal; “Keşke, bu eserleriniz kentimizdeki binaların cephelerinde yer alsa” diyerek kursiyerlere teşekkür etti.
Muratpaşa Belediyesi’nin, Muratpaşa Kaymakamlığı işbirliğiyle düzenlediği ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinin görev aldığı kurslar sürüyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karabacak, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi ve ASO. Müdürü Kenan Yavuz ve Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci ile birlikte meslek, sanat ve hobi kurslarına evsahipliği yapan Muratpaşa Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Toplulukları’nı (MEST) ziyaret etti.
67 BRANŞTA 4 BİN KURSİYER
MEST’te ki atölyeleri gezerek, kursiyerlerle sohbet eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; “14 merkezimizdeki 46 atölyede 67 branşta toplam 4000 kursiyerimiz, meslek edindirme ve sanat kursuna katıldı. Üreten Eller adlı dönem sonu sergisine hazırlanıyorlar. Sanatla uğraşan insan herkesi sevebilen, barışçı insandır, ne komşusuna ne de şehrine zarar gelir” dedi. Resim ve rölyef kursiyerlerinin eserlerine hayran kalan Başkan Uysal, “Keşke, bu eserleriniz kentimizdeki binaların cephelerinde yer alsa” diyerek kutladı.
Başkan Uysal’ın ziyaret ettiği, Türk Sanat Müziği kursiyerleri ise Buruk Acı adlı şarkıyı seslendirdi. Uysal; “5 ayda bu noktaya geldiyseniz gelecek yıl virtüöz olursunuz” diyerek kursiyerleri alkışladı. Kursiyerler ise, Başkan Uysal’a; “Sizin sayenizde bu noktaya geldik. Verdiğiniz sözleri tutuyorsunuz. Bizler meslek de kazandık. Büyük sergimiz için çalışırken aynı zamanda sipariş üzerine üretim yapıyoruz” diyerek teşekkür etti.