Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği başta olmak üzere sivil toplum örgütleri, dernekler ve engelli dernekleri ve Muratpaşa yaşayanlarını bir araya getiren Muratpaşa Belediyesi iftar sofrası yaklaşık 5 bin vatandaşı buluşturdu.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilk olarak görevlilerle birlikte yemek dağıttı, sonra da vatandaşlarla birlikte sıraya girerek yemek aldı. Başkan Uysal, belediye hizmet binası yanındaki kent meydanında kurulan iftar sofrasına Şehit Eşi Leyla Nizam, Şehit Eşi Emine Bolat, Şehit kızı İncifer İşcen ve Gazi Eyüp Kocabaş ile birlikte oturdu. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, şehit aileleri ve gazilerle birlikte aynı iftar masasına oturmaktan gurur ve onur duyduğunu söyledi.
“İNSANLARIN BİRBİRİNE KEM GÖZLE BAKMASI ÜZERİNE SİYASET KURANLAR, TERÖR İLE SİYASETİ YAN YANA GETİRENLER GİBİDİR”
Kamu yönetiminde, özel günlerde bir araya getirememe durumunun doğduğunu ifade eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Bu ülkede insanların ayrılığını gayrılığını, insanların birbiri ile zıtlaşmasını, bir siyasi yarara dönüştürmeye çalışanlar her açıdan bedbahtırlar, bu dünyaları da öbür dünyaları da karanlıktır. İnsanların sevgisizliği, insanların bölünmesi, insanların birbirine kem gözle bakması üzerine siyaset kuranlar, aslında tıpkı terör ile siyaseti yan yana getirenler gibidir. Daha farklı değil, bu da bir insanlık terörü, insanların hayatlarını olumsuza götürme hali. Dini, milli bayramlarda, yas tutulması gereken günlerde birliğimizin, beraberliğimizin ve dayanışmamızın hiç eksilmemesini diliyorum” dedi.
“SEVGİNİN, SAYGININ, EŞİT HİZMETİN HİZMETKARIYIZ”
Sevginin, saygının, paylaşmanın, eşit hizmetin hizmetkarı olmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Uysal, “Nasıl asfaltlarımızı yenileyip, 300 dönüm park yapmışsak, çöp konteynerlerimizi yeraltına alıyorsak, yaşlılarımıza, engellilerimize, kreş bulamayanlara sahip çıkıyorsak, dershaneye gidemeyen çocuklarımızı üniversiteye hazırlıyorsak, halk çamaşırhanesi ve öğrenci yurtlarımızı açıyorsak, altta kalanın canı çıkmasın diye, komşusu açken tok yatan bizden değildir diye sosyal projeleri hayata geçiriyorsak, hangi siyasi görüşten, hangi kültürden olursa olsun, toplumumuzun bir arada bulunmasına, özel günlerini kutlayabilmesine, dini ve milli bayramlarını paylaşabilmesine, kardeşçe, sevgi ve saygı ile aynı masaya oturabilmesine, sevinçte ve tasada, varlıkta ve yoklukta, bir arada olabilmesine aynı derece önem veriyoruz” şeklinde konuştu.