Antalya’nın Serik ilçesinde öğrencileri spora teşvik etmek ve kurslar arası birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla camilerde düzenlenen yaz kurslarının katılımıyla futbol turnuvası düzenlendi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Serik Müftülüğü arasında imzalanan protokol gereği Serik 100. Yıl Spor Tesislerinde düzenlenen futbol turnuvaya, Müftü Vekili Mustafa Güner, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mevlüt Özen, din görevlileri ve öğrenciler katıldı. Turnuvada katılımcılara seslenen Müftü Vekili Güner, “Yaz kurslarında çocuklarımız güzel dinimizin emir ve yasaklarını, ibadetlerin nasıl yapıldığını ve Hz. Peygamber’in (sas) hayatını öğreniyorlar. Hz. Peygamber (sas) çocuklara ata binme, ok atma ve yüzmenin öğretilmesini istiyordu. O dönemde futbol ya da ona benzer bir şey olsaydı belki onu da tavsiye edebilirdi. Yani çocuklarımızın hem zihin hem de fizik yönünden gelişmesi için spor yapmasını istiyordu” dedi.
“Spor yapma isteyenlere kapımız her zaman açıktır”
Serik Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mevlüt Özen ise “Yaz kurslarında kayıtlı çocuklarımızın fizik yönünden de gelişmesi için Müftülük ile yaptığımız protokol gereği tesislerimizin kapısını onlara açtık. Kursun bitiminden sonra çocuklarımız basketbol, voleybol, masa tenisi ve diğer dallarda da her türlü spor etkinliği için tesisimize her gün gelebilirler. Spor yapabilirler. Spor yapma isteyenlere kapımız her zaman açıktır” diye konuştu.
Turnuva Dikmen Camii-Mızrak Camii Kur’an Kursu takımı ile Belek Merkez Camii-Serik Merkez Camii Kur’an Kursları takımları arasında oynanan karşılaşmalarla başladı. Turnuva boyunca karşılaşmaları Serik Belediye Spor Kulübü Altyapı Antrenörü Mustafa Lökçü yönetecek. Turnuva 17 Ağustos 2016 Çarşamba günü oynanacak final maçıyla sona erecek.