Antalya’nın Alanya ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 30 kişinin sorguları devam ediyor. Zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Alanya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Alanya’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlıların emniyetteki sorguları devam ediyor. Diğer taraftan "FETÖ/PDY terör örgütüne üye oldukları" ve "6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet ettikleri" iddia edilen, esnaf, turizmci, işadamı, doktor, avukat, öğretim üyesi ve öğretmenlerin de yer aldığı 30 zanlının yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
26-27 Temmuz gecesi düzenlenen operasyon kapsamında 104 şüpheli gözaltına alınmış, şüphelilere ait ikamet, iş yeri ve eklentilerinde yapılan aramada çok sayıda belge ile bilgisayar, bilgisayar programları, taşınabilir bellek, sabit bellek ve dijital verilere el konulmuştu. Şahıslardan bazıları serbest bırakılmıştı.