Mersin’in Bozyazı ilçesinde çıkan orman yangını vatandaşlara korkulu anlar yaşattı. Yangında 10 dönümlük kızılçam ve zeytin ağaçları ile evlerin bahçesinde bulunan meyve ağaçları yandı.
Mersin’in Bozyazı ilçesi Karaisalı Mahallesinde, öğle saatlerinde orman yangını çıktı. Yangın seralara ve evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 10 dönüm kızılçam ve zeytin ağaçları ile evlerin bahçesinde bulunan meyve ağaçları yandı. Vatandaşlar şiddetli esen poyraz nedeniyle yangının seralarına ve evlerine sıçramaması için yoğun çaba göstererek kovalarla, ağaç dalları ile yangına müdahale ettiler. Bozyazı Orman İşletme Müdürü Mehmet Alper ve Anamur Orman İşletme Müdürü Hüseyin Meteris, yangın alanında yangın söndürme ekiplerini yönlendirerek, yangının kısa sürede kontrol altına alınmasını sağladılar. Bozyazı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de güvenlik önlemi alarak vatandaşları yangın alanından uzak tutmaya çalıştı. Kontrol altına alınan yangın alanında soğutma çalışmaları devam ediyor.
Bozyazı Orman İşletme Müdürü Mehmet Alper, öğlen saatlerinde çıkan yangının poyrazın etkisiyle kısa sürede büyüdüğünü, yangına Bozyazı, Anamur, Aydıncık Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı 10 yangın söndürme arazözü, 1 yangın söndürme helikopteri ve Büyükşehir Belediyesine ait İtfaiye aracı ile yaklaşık 60 kişilik yangın söndürme ekibinin zamanında müdahale etmesi sonucu yangının seralara ve evlere sıçramadan kontrol altına alındığını söyledi. Alper, yangında 10 dönümlük kızılçam ağacının yandığını söyledi.
Karaisalı Mahalle Muhtarı Erdal Arıktekin ise yangının poyraz nedeniyle elektrik tellerinin birbirine dolanması sonucunda çıktığını, aynı yerde daha önceleri de elektrik tellerinden kaynaklanan yangın çıktığını ifade etti.
Jandarma ekipleri, yangınla ilgili soruşturma başlattı.