KSÜ'de okuduğu dönemde FETÖ adına esnaftan sorumlu olduğu ve daha sonra Kahramanmaraş ve Göksun imamlıkları yaptığı iddia edilen  Şemsettin Bal hakkında, 12 yıla kadar hapis cezası istendi.

FETÖ immaı olduğu gerekçesiyle aranırken gaybubet evinde yakalanan Şemsettin Bal hakkında açılan davanın iddianamesi belli oldu. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde okuduğu dönemde esnaftan sorumlu olduğu belirlenen şahsın daha sonraki dönelerde ise Davut kod adıyla Kahramanmaraş ve Göksun imamlığı yaptığı belirlendi. Şahsın aynı zamanda FETÖ'nün bölge teşkilatlarında ise Selahattin adıyla faaliyetlere katıldığı iddia edildi.

İddianamede kişinin aynı zamanda başkası adına kayıtlı telefonlar üzerinden ByLock kullandığının tespit edildiği belirtildi. Sanığın sosyal medya hesabından terör örgütü elebaşısı Fethullah Gülen ile birlikte bir çok örgüt  mensubunu övücü paylaşımlarda bulunduğunun görüldüğü belirtilen iddianamede tutuklu sanık Bal hakkında 5 yıldan 12 yıla kadar hapis istendi.

21 Ekim 2018'de düzenlenen operasyonda Adıyaman'da saklandığı gaybubet evinde yakalanan sanık Bal, 26 Ekim'de çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.