Kahramanmaraş kalesi neden açılmıyor? Kahramanmaraş'taki tüm milletvekilleri ve Başkan Hayrettin Güngör'ün yılbaşında açılacak dediği Kahramanmaraş kalesi hala açılmadı. Kalede neler dönüyor? Kahramanmaraş kalesinde tarihi eser mi kaçırılıyor? Vatandaş soruyor... Defalarca söz verilmesine rağmen açılmayan Kahramanmaraş kalesine en son sözü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör vermişti. Yıl başına 3 ay kala açıklama yapan Güngör, kalemiz yıl başında açılacak demişti. Başkan Güngör verdiği sözü bir an önce yerine getirmelidir. 

Ancak aylar geçmesine rağmen Başkan Güngör, sözünü yerine getirmedi. Haber46 olarak Kahramanmaraş kalesine gireceğiz. En gizli noktalara kadar inceleme yapacağız. Kahramanmaraş kalesinin açılmasını kim engelliyor? 

Çok yakında... 

Asırlar önce Kahramanmaraş savunmasında büyük bir öneme haiz olan Kahramanmaraş kalesinde yıllardır devam eden restorasyon çalışmasının bitmesine rağmen kalenin açılmaması burada define mi var ? Sorusunu getirdi. Tarihe beşiklik eden, altında katman katman uygarlık barındıran yeşiliyle Karadeniz mavisiyle Akdeniz olan Kahramanmaraş’ın simgesel yeri olan kalesi akıllarda soru işareti bıraktı. 1990 yıllarında Kalenin altından şehir merkezine giden tünellerin bulunması ve tünellerin içerisinde defineciler tarafından çıkarıldığı öne sürülen altınların bulunması bir şehir efsanesi olarak Kahramanmaraş’ta dolaşıyordu.