Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunan Kaplan Sitesi sakinleri bu sabah büyük bir gürültü ile gözlerini açtı. 
Onikişubat ilçesinde bulunan Kaplan Sitesinin dış cephesi şiddetli rüzgar nedeniyle büyük parçalar şekilde etrafa savruldu.
Meydana gelen olayda bir çok araç kullanılamaz hale gelirken, siteyi yapan firma hiçbir şekilde olay yerine gelmedi. 
Ayrıca olay yerinde hiçbir şekilde önlem alınmazken, çekime giden Haber46 ekipleri de olay yerindeyken yukarıdan parçalar savrulmaya devam ediyordu. Bu durum üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü talimat vererek yunus polislerini olay yerine gönderdi. Çevrede güvenlik önlemleri alan yunus ekipleri vatandaşların can güvenliği sağladı. Bölgede oyun oynayan çocuklar yunus polisler eşliğinde evlerine götürüldü. 

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN - TIKLA
DERHAL KALICI BİR ÖNLEM ALINMALI!
Kaplan Sitesinde kalıcı bir güvenlik önlemi alınmazsa, daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. En ufak bir rüzgarda bile çatlaklar oluşan 4 yıllık site, şiddetli rüzgara dayanamadı. Daha büyük bir rüzgar meydana gelmesi durumunda sitenin geleceği noktayı tahmin bile edemiyoruz.
Haber46 Muhabirine açıklama yapan bina sakini: Olay sabah saat 05:20 sırasında gerçekleşti. Ani bir ses ile yatağımızdan kalktık ve dışarı baktığımız da gözlerimize inanamadık. Aşağı indik ve etrafa baktık başta benim arabam olmak üzere 3 4 arabanın daha kullanılamaz hale geldiğini gördüm. Müteahhit İbrahim K. ile iletişime geçtik ve ne yapacağımızı sorduğumuz da biz 4 yıl önce teslim ettik. Biz teslim ettikten sonra meydana gelen olaylar bizi ilgilendirmiyor dedikten sonra telefonu yüzümüze kapattı.  Hiç kimse yardımcı olmazken, sadece polis ekipleri bizlere yardımcı olmaya çalıştı. Emniyet Teşkilatımıza teşekkür ediyorum ‘dedi.

28/12/2018 Tarihimde Gedemen Mahallesi  Kaplan Sitesi önünde  sıralarında meydana gelen olayla ılgili,  46ZE928 plakalı Fiat Linea marka aracının park halindeyken apartmanın dış sıvasının aracının üzerine düştüğünü yaklaşık zararını tahmin edemediğini fakat aracının pert durumda olduğunu bina mütahitinden ve yapı maliklerinden şikayetçi oldu.  Bu aracın yanında bulunan 27UM091 plakalı Skoda marka araç sahibi de apartmanın sıvasının düşmesinden kaynaklı aracının zarar gördüğünü yaklaşık zararını tahmin edemeğini fakat aracının pert durumda olduğunu bu zararından dolayı yapı maliklerinden şikayetçi oldu. Emniyet adlı soruşturma yapıyor

HABER FOTOĞRAFLARI

Köküsarılar İnşaatttan Kamuoyuna

4 yıl önce yapımını tamamlayıp üyelerimize eksiksiz teslim ettiğimiz kaplan sitesinin a blok dış cephesinde şiddetli rüzgardan dolayı kısmi sıva dökülmeleri olmuş, ve tarafımızdan tespiti yapılmıştır. Firmamızın umursamaz bir tavrının olmadığını bildirir yaptığımız işin arkasında olduğumuzu ve herhangi bir mağduriyet durumunun yaşanmayacağını bildiririz. Saygılarımla.