Türk Hava Yolları’nın Helsinki-İstanbul seferini yapan Airbus 320 tipi uçağı, bölgede tehlike oluşturan kuş sürüleri nedeniyle Atatürk Havalimanı’na iniş yapamadı. Pisti pas geçmek zorunda kalan uçaklar, yaklaşık 5 dakika boyunca Atatürk Havalimanı’na iniş gerçekleştiremedi.
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda alınan tüm önlemlere rağmen kuş sürüleri zaman zaman pilotlara zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Bugün saat 09.55’te Atatürk Havalimanı’na iniş için alçalan Türk Hava Yolları’nın TK1426 sefer sayılı Helsinki’den gelen Airbus 320 tipi uçağı, bölgede uçan kuşlar nedeniyle piste iniş gerçekleştiremedi. Uçağın kaptan pilotu oluşan kuş tehdidi nedeniyle pisti pas geçmek zorunda kaldı.
UÇAKLAR 5 DAKİKA BOYUNCA PİSTE İNEMEDİ
Atatürk Havalimanı’nın Ataköy-Florya yönündeki pistine Florya tarafından inişe geçen THY uçağı kuşlardan dolayı pisti pas geçti. Hava trafik kontrolörleri iniş için sırada olan diğer uçakların pilotlarına da kuşları bildirmesi üzerine uçaklar iniş sırasından çıkarak Marmara Denizi üzerinde tur attı. Bu sırada da kuşlarla mücadele için kullanılan mobil araç kuşların görüldüğü noktaya gönderildi. Pist kontrol edilirken yaklaşık 5 dakika süresince inişler yapılamadı.
Bu arada bir THY pilotunun da,"35 left(sol) pisti kalkış hattında leylek sürüsü var" bilgilendirmesinde bulunması dikkat çekti.