Tahşiyeciler Grubuna yönelik kumpas kurulduğu iddiasıyla davaya sanık savunmalarıyla devam ediliyor. İfade veren polis memuru Mehmet Ali Doğan Fethullah Gülen’i medyadan tanırım. Hidayet Karaca’yı tanımıyorum. Onların yönlendirmeleri ile herhangi bir görev yapmadım dedi.
“Tahşiyeciler” olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, hakkında yokluğunda tutuklama kararı verilen firari sanık Fetullah Gülen ile  Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, emniyet müdürleri Ömer Köse, Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 10’u tutuklu 33 sanıklı davanın görülmesine devam ediliyor. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Hidayet Karaca, Ömer Köse ve Kazım Aksoy’un aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu.
Yapılan yoklamanın ardından duruşmada tutuksuz sanık polis memuru Mehmet Ali Doğan ifade verdi.  Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Doğan, Fethullah Gülen’i medya üzerinden tanıdığını ifade etti.  Sanıklardan Hidayet Karaca’yı da tanımadığını söyleyen sanık Mehmet Ali Doğan " Gülen ve Karaca’nın yönlendirmesiyle en küçük bir görev yapmadım. Hakkımdaki örgüt üyeliği ve evraktaki sahtecilik, suçlamalarını kabul etmiyorum. Diğer suçlamaları da kabul etmiyorum. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum" dedi.
TAHLİYE TALEPLERİ CUMA GÜNÜ DEĞERLENDİRİLECEK
Tutuksuz sanıkların savunmaları ile devam eden duruşmanın görülmesine 11 Mayıs Çarşamba ve 13 Mayıs Cuma günleri de devam edilecek.
Mahkeme, sanık avukatlarının talepleri ile  tutuklu sanıkların tahliyeye yönelik taleplerini Cuma günü görülecek celsede değerlendirecek.
İDDİANAMEDEN
İddianamede, bir numaralı sanık Fethullah Gülen ile örgüt yöneticiliği ile suçlanan Hidayet Karaca’nın "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 70 yıldan 235,5 yıla kadar hapsi isteniyor.
Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu 9’u tutuklu diğer 31 sanığın ise, "silahlı örgüte üye olmak", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 63 yıl 4 aydan 228 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.