Bursa’da yankesicilerin hedefi olan 3 vatandaş, polis merkezine giderek şikayetçi oldu.
Hafta sonunu fırsat bilerek kalabalığa karışan yankesiciler, merkez Nilüfer, Yıldırım ve Osmangazi ilçelerindeki vatandaşlara dadandı. Yıldırım ilçesinde sebze ve meyve almak için pazara çıkan Y.K., alışverişten sonra cüzdanının arka cebinde olmadığını fark etti. Gezdiği tüm yerleri kontrol eden Y.K. daha sonra polis merkezine giderek cüzdanının çalındığını ifade etti.
Osmangazi ilçesinde yaşanan bir başka yankesicilik olayında ise, sigarası olmadığını belirten zanlı A.Ç.’den sigara ve ateş istedi. Kısa süre oturduktan sonra bulunduğu yerden ayrılan A.Ç., montunun cebindeki telefonun yerinde olmadığını fark etti. Emniyet merkezine giderek şikayetçi olan A.Ç., yankesicinin yakalanmasını talep etti.
Son yaşanan olayda ise, Nilüfer ilçesinde markete giren 2 yankesici, kalabalıktan istifade ederek kasiyerin dalgınlığından faydalandı. Aldıkları ürünün ücretini öderken, diğer kişi tarafından lafa tutulan kasiyer kasadan 210 liranın nasıl alındığını bile fark edemedi.
Polis ekipleri yaşanan 3 olayla ilgili soruşturma başlatırken, yetkililer vatandaşların daha dikkatli olması konusunda uyardı.