ADÜ Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur öncülüğünde Aydın’da ‘Osteoporoz Hasta Okulu’ bilgilendirme toplantıları düzenlenecek.
ADÜ Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur, “Dünya Osteoporoz Günü” dolayısıyla ekibiyle bir araya geldi. ADÜ Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur; Osteoporoz veya kemik erimesini, kemik metabolizmasındaki bir bozukluk sonucunda kemikteki protein örgüsünün seyrelmesiyle iskelette ortaya çıkan ve kemiklerin çok kolay kırılabilmesine sebep olan bir hastalık olarak tanımlayarak, osteoporoz hastalığı ile ilgili olarak özellikle hanımlarda yaygın olarak görüldüğünü ve erken dönemde başlanan tedavilerle önlenebildiğini belirtti.
Osteoporoz hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla toplantılar düzenlemeyi istediklerini ifade eden Prof. Dr. Şendur, “Hedefimiz, Osteoporoz (kemik erimesi) hakkında halkın bilinçlenmesini ve buna uygun bir yaşam düzeni oluşturmasını sağlamak. Bu amaçla yakın zamanda Üniversite hastanemizde ‘Osteoporoz Hasta Okulu’ adlı bilgilendirme toplantılarını başlatacağız” dedi.