Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Valiliği’nin devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonunu yeniden toplamasını eleştirerek, Aydın’da bir tiyatro oynanıyor ama bundan en büyük zararı Aydınlılar görüyor dedi.
Kuşadası’nın Karaova Mahallesi’nde bulunan ve 750 ailenin yaşadığı Efes 2-3 Evleri Sitesi sakinlerinin 5 yıldır yaşadıkları su sorunu Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla çözüldü. Yıllardır Kuşadası Belediyesi’nin sorunlarına kulak tıkadığı site sakinleri, Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’ne geçtiğimiz hafta yaptıkları müracaat ve Başkan Çerçioğlu’nun talimatı üzerine kısa sürede sorunlarının çözüme kavuşmasının sevincini yaşadı.
Kuşadası’ndan iki otobüsle Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne gelen 100 site sakini, Başkan Çerçioğlu’nu makamında ziyaret etti. ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk’ün de hazır bulunduğu ziyarette meclis salonuna “Sitemizin su sorununu çözen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ve . ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk’e yürekten teşekkür ederiz” yazılı pankart açarak, teşekkür etti.
Site sakinleri adına konuşan denetim kurulu üyesi İsmail Korkusuz, “5 yıldır su sorunumuzun çözülmesini bekliyoruz. Defalarda Kuşadası Belediyesi’ne müracaat ettik ancak bir çözüm bulamadık. En son geçtiğimiz hafta ASKİ’ye gelerek dilekçe verdik. Sağ olsun Başkanımız bizimle yakından ilgilendi ve sorunun çözülmesi için talimat verdi. 1 hafta gibi kısa bir sürede sorunumuz çözüldü. Bugün sularımız akmaya başladı” dedi.
Efes 2-3 Evleri Sitesi sakinlerinin yaşadıkları sıkıntıdan yeni haberdar olduğunu ifade eden Başkan Çerçioğlu’da, “Yaşanan sıkıntıdan haberdar olur olmaz, ekiplerimiz bölgeye giderek inceleme yaptı. Gerekli çalışmalar kısa sürede tamamlanarak, vatandaşlarımızın sorununu çözdük. Biz Aydın ili genelindeki en ücra köşelere dahi en iyi hizmeti sunmak için var gücümüzle çalıyoruz. Keşke sorundan daha önce haberimiz yolsaydı da sıkıntı daha önce giderilseydi” diye konuştu.
“TİYATRO OYNANIYOR”
Kapatılan Aydın Belediyesi’nin taşınır, taşınmaz malları ve personel devirleriyle ilgili olarak komisyonun bugün yeniden toplantı yapmasını eleştiren Başkan Çerçioğlu, “Aydın Valiliği, Danıştay 8. Dairesi’nin kararına rağmen kapatılan Aydın Belediyesi’nin her türlü taşınır, taşınmaz malları ve personel devirleri ile ilgili olarak Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu bugün yeniden topladı. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak toplantıya katıldık ve şerhimizi düştük. Burada bir tiyatro oynanıyor. Daha önce 17 ilçeyle ilgili kararları yargıya taşıdık ve Aydın Valiliği 1 milyon TL ödemek zorunda kaldı. Biz bu toplantıyı da yargıya taşıyacağız. Daha büyük sorunlar çıkmasın diye üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Türk yargısına güveniyorum. Bundan sonra kararı yargı verecek. Bu süreçlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi hep haklı çıkıyor ancak Aydın ve Aydınlılar kaybediyor. Bu engellemeler nedeniyle mega projemiz olan DİM1’i iptal etmek zorunda kaldık. Ancak biz mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
“VEKİLLER TÜRKİYE’NİN SORUNLARIYLA İLGİLENMİYOR”
Son günlerde bazı basın organlarında AYBEL A.Ş. ile ilgili olarak asılsız iddiaların yer aldığına işaret eden Başkan Çerçioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bazı milletvekilleri bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi oluyor. Olmayan bir şeyden ümit bekliyorlar. Bu iftiraların asıl amacı bizi yıpratarak, 2019 seçimlerine hazırlık yapmak. Bizi sandıkta yenemedikleri için bu şekilde planlar hazırlıyorlar. Son anketlere göre ben yine yüzde 51 ile göreve seçiliyorum. AKP, 2009 ve 2015’te Aydın’da büyük bir yenilgi aldı. Olsun, yenilen pehlivan güreşe doymaz. Bazı vekiller, ateş çemberine dönen Türkiye’nin sorunlarıyla ilgilenmek yerine benimle uğraşıyor. Gündeme gelebilmek için yaptıkları açıklamaların yüzde 99’u Aydın Büyükşehir Belediyesi veya benimle alakalı. Ama ne yaparlarsa yapsınlar bizi yıldıramayacaklar. Her gün 18 saat çalışarak, Aydın halkına hizmet etmeye devam edeceğiz”