Aydın’ın en kalabalık nüfusa sahip köylerinden biri olan Ilıdağ Köyü’nde haftanın iki günü kurulan pazarda kalite kontrolü arılar yapıyor. Numune olarak Pazar yerinde ortaya bırakılan tatlı meyvelere arı konarsa ürün kaliteli ve organik sayılıyor. Arının konmadığı ürünler ise sağlığa uygun bulunmadığı için satılmıyor.
Gerek yapıları gerekse tabiata uyumu ve kuvvetli hisleri nedeniyle arıların birçok konuda insandan daha duyarlı olduğunu belirten Köylülerden Mustafa Sert ve Muharrem Oruç, arının konduğu ürünlerin daha kaliteli olduğunu belirtti.
Gelişen teknoloji ile birlikte tarım sektöründe de pek çok ürünün dış görünümündeki güzelliğin içe yansımadığını belirten köylülerden Mustafa Sert, “Aynı yerde iki ayrı tarladan iki ayrı ürün olsa arıların daha lezzetli olanı konduğunu fark ettik. Köyümüzde Cuma ve Pazar günleri Pazar kuruluyor. Artık karpuz-kavun ve benzeri yiyecekleri alırken kesilmiş olanına arının konup konmadığını dikkat ediyoruz” dedi.