Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, ilçeye kültür merkezi ve amfi tiyatro kazandırma noktasında adımların atıldığını söyledi.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ilçede yapılacak yeni hizmetler ile devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Başkan Atabay Ağustos ayı meclis toplantısında Kültür Merkezi ile amfi tiyatronun imar planlarının kabul edildiğini belirterek “Alınan meclis kararı tasdik için Büyükşehir meclisine gidecek. Defterdarlık ta onaylandı. 1/1000’lik planlar meclisten geçti. BŞB’den askıya çıkacak. Poje çalışmaları başlayacak ve iki dosyada da aynı anda yürütülecek. Amfi tiyatroyu 2.koy bölgesinde düşünülüyor. Kültür Merkezi projesinde de tek bir salon değil bir çok salonu içerisinde barındıracak.
Yazarlar festivaline olan ilginin Didim’in bir kültür şehri olmasına katkı verdiğini belirten başkan Atabay Eylül ayında yapılacak olan Barış Şenliklerinin uluslararası katılımın olmayacağını tahmin etiklerini de belirtti.
Kıyılarda işgal edilen yerlerin yıkılması çalışmalarında ki uygulamalarda farklı bölgelerde yıkımlarla ilgili Didimlilerin memnuniyetinin ardından devam etmesinde farklı uygulamalar olup olmayacağını soran bir gazetecinin sorusuna Atabay, yasal boşlukları kullanarak işgal edenlerle ilgili tebligatın ardından yıkımların süreceğini özellikle vatandaşın BİMER üzerinden gelen şikayetleri de öncelikle değerlendirdiklerini ve Valiliğin bu konudaki desteğinin ardından çalışmalara devam edileceğini belirtti. Başkan Atabay eşitlik ilkesinden ayrılmadan adil davranacaklarını da belirti.
Eylül ayında Kurban Bayramından kaynaklı 9 günlük tatilin esnaf ve Didim üzerine nasıl etki edeceği sorusuna da cevap veren Atabay “Didim’de sezon Eylül sonunda bitiyordu. Ancak 9 günlük tatil Didim Esnafına cansuyu gibi gelecek erken bitme tehlikesi olan sezonun süresini uzatacaktır dolayısıyla faydalı olacağını tahmin ediyorum” dedi.