Milli Eğitim bakanlığı tarafından gerçekleştirilen öğrenci temsilcileri seçimi Efeler Temsilcileri, Efeler ilçe seçim kurulu başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. Seçim, Efeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fırat Atalay, okul müdürleri, öğretmenler ve velilerin katılımıyla yapıldı.
13 ADAY YARIŞTI
Öğrenci Meclisi ilçe temsilciliği seçimleri Aydın Halk Eğitim Merkez’inde yapıldı. 13 adayın yarıştığı seçimlerde ilkokul, orta okul ve lise okul temsilcileri seçim konuşmaları yaparak oy istedi. Sabah saatlerinde başlayan seçimlerde oy kullanma işlemi öğlene kadar devam etti. 102 okul temsilcisinin oy kullandığı seçimler oldukça renkli geçerken sandık sonucu ve oy sayım işlemleri oldukça heyecanlı geçti.
Yapılan sayım sonucu öğrenci temsilciliğini kazanan isimler belirlendi. Seçimler sonucu 35 oyla Özel Kavaklı Lisesi öğrencisi Furkan Uyan, 14 oyla Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencisi Ramazan Egebağ ve AYTO İlkokulu öğrencisi Ali Şener temsilci oldu. Efeler İlçesi öğrenci temsilciliği için yarışan adaylardan seçimi kazanan en minik temsilci ise Ali Şener oldu. AYTO İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Ali Şener 9 oyla öğrenci temsilci olmaya hak kazanan üç temsilciden biri oldu. 13 aday arasından seçilen en minik temsilci Ali Şener lise öğrencisi diğer iki temsilci ile birlikte görev yapacak.