Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Sağlık-Sen’in 15 Temmuz sürecinde demokrasiye sahip çıktığını belirterek, “Uyanık olacağız, bu ülkeyi yedirmeyeceğiz” dedi.
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yaşananları değerlendiren Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, “Geleceğimize ve Büyük Türkiye idealimize darbe yapmak isteyen hain FETÖ mensuplarına karşı milletçe büyük bir destan yazarak karşı durduk. İçimizde ve dışarıda olan hainlere karşı Sağlık-Sen ailesi olarak kalkışmanın olduğu ilk andan itibaren dik durduk, millet egemenliğine sahip çıktık. Sadece Ankara ve İstanbul gibi metropol şehirlerde değil, Anadolu’nun en ücra köşesinde vatana sahip çıkan milletimize teşekkür ediyorum. Bu uyanış bilincini köreltmeden, her daim uyanık olacağız” dedi.
“Şehit ve Gazilerimize Minnettarız”
Canını hiçe sayarak hainlere karşı meydanlara çıkanların yazdığı destana sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Karaer, “15 Temmuz gecesi ülkenin karanlığa gömülmemesi için canını hiçe sayarak sokaklara inen herkes, ülkenin makûs talihinin değişmesine vesile olmuştur. Millete namlusunu çevirmiş tanka karşı dimdik durarak dünyaya eşi benzeri görülmemiş bir ders vermiştir. Bu direnişte can veren şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Bugün Çanakkale’de olmamız hasebiyle, Çanakkale’de 7 düvele karşı destan yazan şehitlerimizle birlikte, içimizdeki hainlere karşı destan yazan şehitlerimizi minnetle ve saygıyla anıyoruz. Gazilerimize teşekkür ediyoruz. Emanetlerine her daim sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu.
“Uyanık Olacağız, Bu Ülkeyi Yedirmeyeceğiz”
Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Karaer, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Karaer, şöyle konuştu: “Ülkemizin tüm sınırlarında problem varken bunun bizim ülkemizde hissedilmemesini bekleyemeyiz. Yıllardır ülkemizin doğusunda insanları öldüren, askerimizi polisimizi şehit eden PKK’lı hainler bir yandan, İslam ve Müslümanlıkla alakası olmayan DAEŞ’li teröristler bir yandan yetmiyormuş gibi bir bu ülkenin ekmeğini yiyip, ihanet eden FETÖ’lü teröristlerle uğraşıyoruz. Tüm bu şer odaklarına karşı millet olmanın bilinci ile birlik olacağız. Üst aklın ülkemizde maşaları ile gerçekleştirdiği operasyonlara canımızla, malımızla direneceğiz. Her daim uyanık olacağız, bu ülkeyi yedirmeyeceğiz. Bir ve beraber olarak bu ülke üzerinde hesap kuranların hesaplarını bozacağız”