Aydın’ın Çine, Bozdoğan ve Yenipazar ilçelerinin zirvesinde yer alan Madran Dağı eteklerinde dün akşam saatlerinde meydana gelen orman yangını ekiplerin yoğun gayretleri sonucu kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında yaklaşık 20 hektar ormanlık alanın yandığı belirtildi.
Madran Dağı’nın eteklerinde bulunan Çine Alabayır Mahallesi yakınlarında başlayan orman yangını sarp arazi ve havanın rüzgarlı olması nedeniyle kısa sürede büyüdü. Duman görünür görünmez havadan ve karadan müdahale edilen yangında alevler kısa sürede hızla yayıldı. Orman yangını söndürme ekipleri ve itfaiyenin yanı sıra iş makineleri ile de müdahale edilen yangının gecenin ilerleyen saatlerinde kontrol altına alındığını belirten Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri soğutma çalışmalarının halen devam ettiğini belirttiler.
Yangına 4 uçak, 5 helikopter, 2’si DSİ’ye ait 6 dozer, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki çeşitli müdürlüklerde görevli 30 arazöz ve ekipler müdahale etti. Kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmaları devam ediyor.