Aydın’da açık cezaevinde düzenlenen kurslara katılan tutuklu ve hükümlülerin ürettiği ürünler "Adliye Kafe"de satılacak.
Aydın Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından hükümlülerin eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen meyve, sebze, bal, zeytinyağı, tatlı ve hamur işi ürünler Aydın Adliyesi bünyesinde yeni açılan Adliye Kafe’de satışa sunulacak. Adliye Kafe’nin açılışına Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Aydın Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Yıldırım, Aydın Bölge idare Mahkemesi Başkanı Abdullah Aygün, Aydın Adliyesi personelleri, davetliler ile tutuklu ve hükümlüler katıldı.
Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, açılışta yaptığı konuşmada; "Aydın Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından açılan bu kafede ki asıl amacımız hükümlü ve tutuklu vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve adepte olmalarını sağlamaktır. Bu programla 175 hükümlü sigortalı çalışmaktadır.Bundan sonrada hükümlülere iş ve meslek edindirmek için iş kolları açılışlarımız devam edecektir Burada satışa sunulan tüm ürünler bizim yetiştirdiğimiz bahçelerden ve imalathanelerimizde çıkmaktadır. Artık adliye gelen vatandaş ve öğle arasında çalışanların dinlenebileceği bir yer olacaktır. Aydın haklına hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Katılımcılarla birlikte Adliye Kafe’nin açılışını gerçekleştiren Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, kurdeleyi keserken "Bu makasla yeni adliye binasını açmak isterdik” dedi.