Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerde yaşayan depremzedelerden helallik istedi.

Bakan Koca, "Devletimiz bütün imkanlarıyla yaraları sarmaya çalıştı. Bu çaba devam ediyor. Milletimiz, devletinin yanında dağ gibi durdu. Bu süreçte eksiklerimiz, noksanlarımız olmadı mı, ister istemez oldu. Daha iyisi yapılamaz mıydı, daha iyisini de yapabilirdik. Fakat şu unutulmamalı. Felaketlerin eli ayağı bağlayıcı tarafları vardır. İmkanlarınız size yetmeyebileceği gibi o şok içinde mevcut imkanları en rasyonel şekilde kullanamayabilirsiniz. Sağlık Bakanı olarak elimden gelen ne varsa, kaybedilen canların, yıkılmış şehirlerin acısını içime gömerek, gece gündüz demeden yapmaya çalıştım. Elbette, her ihtiyaca yetişemediğim, her sorumluluğa yetemediğim zamanlar da oldu. Bunlar için sizlerin huzurunda vatandaşlarımızdan helallik isterim" ifadelerini kullanarak, Kahramanmaraş'ta enkazda yakınlarını kaybeden birçok vatandaş sosyal medya hesaplarından haklarını helal etmediğini belirtti.

VATANDAŞLARIN YORUMLARINI OKUMAK İÇİN TIKLA!

Kahramanmaraş'ın Tarihi Yapılarında Restorasyon Çalışmaları Başlıyor! Kahramanmaraş'ın Tarihi Yapılarında Restorasyon Çalışmaları Başlıyor!

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesindeki sağlık altyapısını güçlendirmek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya şehir hastanesi müjdesi verdi. Bakan Koca, depremde zarar gören bölgelerde hizmete açılan 6 devlet hastanesinin yanı sıra Antakya, Erzin, Altınözü, Payas, Oğuzeli, Nurdağı, Kahramanmaraş, Nurhak, Türkoğlu ve Çelikhan'da toplam bin 588 yatak kapasiteli 10 acil durum hastanesinin dört ay içinde faaliyete geçeceğini belirtti. Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'nın şehir hastanesi projelerinin de başlatıldığını ifade eden Koca, bölgelerin sağlık altyapısının güçlendirilmesine yönelik önemli adımlar atılacağını vurguladı.