Kahramanmaraş'ta Reyyan Apartmanı Davası: 'Patlıcan Tarlasına Bina Dikmişler' Kahramanmaraş'ta Reyyan Apartmanı Davası: 'Patlıcan Tarlasına Bina Dikmişler'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Daire Başkanlığı, deprem bölgesindeki çocukların moralini yükseltmek amacıyla ara tatil etkinlikleri düzenliyor. Hafta sonu Kahramanmaraş’ta başlayan ve bugün Hatay’da devam eden etkinlikler kapsamında, balon ve kukla gösterileri, karaoke, ‘tahmin et bakalım’ gibi çocuk katılımı sağlayan aktivitelerin yanı sıra geleneksel oyunlar, dev jenga, sihirli labirent gibi etkinliklerle depremin çocuklar üzerindeki etkisinin azaltılması hedefleniyor. Ayrıca, etkinliklerde çocukları çevre konularında bilgilendirmek ve geri dönüşümün önemini eğlenceli bir şekilde öğretmek amacıyla atölye çalışmaları ve sahne gösterileri de düzenleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ara tatilde deprem bölgesindeki çocukları unutmadıklarını belirterek, “Her şey, çocuklarımızın yüzünü biraz olsun güldürebilmek için.” dedi. Çocuklar ise oyun alanlarında eğlendiklerini ve arkadaşlarıyla vakit geçirdiklerini belirterek, bu tür etkinliklerin kendilerini mutlu ettiğini ifade ettiler. Aileler de çocuklarının mutluluğu için düzenlenen etkinliklere teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin anlamlı olduğunu vurguladılar. Etkinlikler, ilki Kahramanmaraş’ta başlayan ve konteyner kentlere yakın uygun alanlarda devam eden program çerçevesinde Hatay, Kilis, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya’da 17 Kasım’a kadar sürecek.