KMTSO’nun efsane başkanı Mehmet Balduk’un görevinden ayrılmasının ardından tartışmaya açılan KMTSO Başkanlığı için verilen mücadele şehirde olağan üstü hareketlilik oluşturdu. Balduk döneminde Meclis Başkanlığı yapan ve daha sonra Odanın Yönetim Kurulu Başkanvekilliği ile Başkanlığı görevlerinde de 27 yıldır aktif görev olan Balcıoğlu’nun şok üstene şok yaşadığı öğrenildi. Son Yönetim Kurulu Başkanlığının ardından 4 yıl daha başkanlık koltuğuna oturmak için mücadele veren Balcıoğlu’nun komite oluşturmak için zorlandığı öne sürüldü.

TÜCCARLAR’DAN MEVCUT YÖNETİME TEPKİ

Kahramanmaraş’ta ekonomik sirkülasyonun bel kemiği ticarethane sahiplerinden sorunlarının oda bünyesinde gündeme gelmemesi ve Balcıoğlu’nun sorunlarına mesafeli davrandığını belirten bazı ticarethane sahipleri; “Odanın ilk defa seçimlerinin yapılacağını duyduk. Bu zamana kadar ticarethaneciler olarak ilk defa üye olduğumuzu hatırladık. Özellikle pandemi döneminde öyle zor durumda kaldıkki, elimizden tutan, bize moral aşılayan hiç kimse olmadı. O zor günlerde yanımızda olmayanların bugün bizden oy istemeye hakkı yok. Bir değişim ve dönüşüm ile temsilde adaletin olması gerektiğini düşünüyoruz.” Dediler

Son 27 yıldır tek liste ile gidilen ve bu dönem ikinci listenin çıktığı KMTSO seçimlerindeki yaşanan hareketlilik sahaya da yansıdı. Odada değişim ve temsilde adalet isteyen büyük bir grubun gönüllü olarak sahada çalıştığı seçimlerde mevcut yönetimin defalarca komite listesi hazırladığı, listeye yazılan bir çok ismin, isminin yıpranacağı gerekçesiyle listeden çıktığı öne sürüldü.