Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Kent Konseyi ilçeye bağlı kırsal mahallelerdeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yolları mercek altına aldı.
Ayvalık’ın Yedimahalle olarak anılan Altınova sınırları içerisindeki 16 kırsal mahallenin yollarının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir an önce tamamlanması için Kent Konseyi harekete geçti.
Geçtiğimiz hafta Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile Konsey Başkanı Filiz Karayelli’nin öncülüğünde ilçedeki muhtarlarla birlikte yapılan toplantıda; söz konusu yolun geçtiği mahallelerde her aracın geçişi sırasında kalkan toz nedeniyle oldukça güç anlar yaşayan yöre halkının çağrısıyla harekete geçen konsey üyeleri Büyükşehir tarafından yapılan yollarla ilgili şikayetler yerinde inceledi.
Bu kapsamda; Ayvalık’ın kırsal mahallelerinden Çakmak’ta; Ayvalık Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, CHP, Emek Partisi ve ilçedeki sivil toplum kuruluşlarıyla, mahalle muhtarları bir araya geldi.
Çakmak Mahallesi Muhtarı Nihat Kara’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda; Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapısını hazırladığı yolları bir an önce tamamlaması istendi.
Kırsal mahalle yollarını muhtarlarla birlikte gezen heyet, yöre halkı tarafından tamamlanması istenilen yol üzerinde incelemelerde bulundular.