Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalıkgücü Belediyespor’un fedakâr taraftar grubu Ayvalıklı 10’lar, dayanışma yemeğinde bir araya geldi.
Ayvalıkgücü Belediyespor Kulübü yönetiminden hiç kimsenin katılmadığı gecede Ayvalıklı 10’lar Grubu adına konuşan Recep Mersinoğlu, geçtiğimiz sezon yaşanılan şansızlıklar yüzünden takımın ligden düşerek bu yıl Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edeceğini hatırlattı. Taraftar olarak Ayvalık’ta yaşayan herkesin takıma sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Mersinoğlu, Ayvalıklı 10’lar Grubu olarak sezon sonunda Ayvalıkgücü Belediyespor’un yeniden profesyonel lige çıkabilmesi için de kırmızı-beyazlı kulübe gönül vermiş taraftarlar olarak ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini söyledi.
Gecede konuşan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, bir takımın yöneticilerinin en önemli görevinin, camia içerisindeki birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu vurgulayarak, “Eğer tabanınla bütünleşemiyorsan, kulüp içerisinde bir takım sıkıntı var demektir. Ben bu gece burada gerçekten çok üzüldüm. Ayvalıkgücü; Ayvalık’ı yüceltmiş, amatör, 2 lig, 3. lig ve bölgesel ligde başarıyla temsil etmiş, bizi kendileriyle beraber yüceltmiş bir kulüptür. Ayvalıkgücü’nden önce ilçe 5 ayrı kulüp vardı. 1966 yılında bazı arkadaşlarımızın teşvikiyle bu 5 takım bir araya geldi ve Ayvalıkgücü’nü oluşturdular. Ayvalıkgücü’nü temsil eden bu kulübün yanında hepimizin olması gerekir” dedi.
Çekiliş sonrası müzik eşliğinde kırmızı-beyazlı taraftar gönüllerince eğlendi.