Burhaniye’nin Taylıeli Mahallesine yapılacak olan 5 bin kişilik amfi tiyatronun hafriyat çalışmaları başladı. Çalışmaları bizzat yerinde inceleyen Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a da teşekkürlerini sundu.
Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın girişimleri sonucu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Taylıeli Mahallesine yapılacak olan Amfi Tiyatro’nun saha çalışmaları başladı. Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal işleri yakından takip ederek, yapılan çalışmaları yerinde kontrol ediyor. Turistik bir bölge olan Burhaniye’nin turizminin gelişmesinde önemli rol oynayacak ve Burhaniye’de eksikliği hissedilen Amfi Tiyatro için çalışmalar hızla devam ediyor. İhalesi yapıldıktan sonra hafriyat işlerine başlanan Amfi Tiyatro şu anda Körfezin en büyük amfi tiyatrosu olma özelliğinin yanı sıra modern ve bölgenin doğal yapısının bozulmadan yapılacağı amfi tiyatro, körfezde bir ilk olarak cazibe merkezi olacak.
1311 metrekare toplam inşaat alanına sahip olan amfi tiyatro 5 bin kişi kapasiteli çim amfi olarak planlandı. Yapılacak olan yerin doğal dokusunun bozulmayacağı uygulama alanında proje kapsamında çevre ve yol düzenlemesi yanı sıra, otopark, çocuk oyun alanları mesire alanları gibi donatı alanlarını da kapsıyor.
Göreve geldiği günden bugüne Burhaniye’nin öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması konusunda titizlik gösteren Başkan Uysal Burhaniye’nin çehresini değiştirme ve geliştirme adına da birçok projeye imza atmaya devam ediyor. Burhaniye’nin gelişmesi ve değişmesi taraftarı olduğunu vurgulayan Başkan Uysal, Amfi Tiyatronun hafriyat işlerini kontrol ederken bölgenin en büyük Amfi Tiyatrosunun Burhaniye’ye yapılmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a teşekkürlerini sundu. Her konuda en büyük destekçilerinin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur olduğunu belirten Başkan Uysal “Burhaniye’miz için Başkanımız Edip Uğur ile her zaman el ele çalışmalarımız devam etmektedir”. dedi.