Türk Metal Sendikası Balıkesir Şubesi 2.Olağan Genel Kurulu Cumartesi günü gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde güven tazeleyen mevcut Başkan Nedim Veske yeniden başkan seçildi.
Türk Metal Sendikası Balıkesir Şubesi 2.Olağan Genel Kurulu Genel Başkan Yardımcısı Yücel Yücel’in katılımıyla Cumartesi günü gerçekleştirildi. Divan kurulunun oluşturulmasının ardından Türk Metal Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Nedim Veske yaptığı açılış konuşmasında " Türk Metal bir tohumdu,fidan oldu sonra ağaç oldu. Şimdi 33 taze büyük şubesi ile koskoca bir çınar oldu. Biz Balıkesir’li metal emekçileri olarak bu koskoca çınarın bir kolu olmaktan gururluyuz,mutluyuz. İnanıyorum ki bu kongremiz Balıkesir’in çalışma hayatının en önemli günlerinden biri olacaktır. Biz Balıkesir’de Genel Merkezimizin teşviki ve katkılarıyla bütün metal işçilerini tek çatı altında toplamanın mücadelesini verdik ve vereceğiz. Bu mücadelede geçtiğimiz zaman içinde hiç bir zaman umutsuzluğa yer vermedik her zaman bu şehirde ekmek ve hak mücadelesinden asla geri durmadık. Bize inanların yüzünü kara çıkartmadık. Balıkesir şehrimiz, Türkiye de, 3 temel iş kolu olan hizmet, tarım ve sanayiye eşit mesafede duran ender kentlerden biridir. Doğal ve tarihi güzellikleri ile turizmde zengin ve verimli topraklarıyla tarımda, üretken emekçisi ve girişimcisiyle sanayide hızla gelişen bir ilimiz. Burada bulunan emekçi kardeşlerimin 2. Olağan Genel Kurulla gideceğimiz yolda neler yaptığımızı neler yapacağımızı az yada çok biliyorsunuz. Bu vesile ile Balıkesir şubemizin 2.Olağan genel kurulunun teşkilatımıza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Bu oyunları kim bozdu
Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yücel Yücel "Millet olmak kolay değildir. Hele Türk Milleti olmak hiç kolay değildir. Milletler, Zor günlerden geçerek bugünlere gelirler. Zor günler, aslında her milletin geçirdiği çetin sınavlardır. O sınavlardan her millet geçemez. Geçemedi, bazıları kaderine razı oldu. Bazıları güce boyun eğdi, bazen oyuna geldi, tuzağa düştü, bazen de korktu. Ne olursa olsun hepsi sonunda esir oldu. Bu oyunları kim bozdu? Kurulan tuzakları, açılan kumpasları kim bozdu? Biz bozduk, biz. Türk Metal bozdu. Türk Metal’in cefakar, vefakar, İçi millet sevgisi, yürüğe vatan aşkıyla dolu Üyeleri, kadroları bozdu. Allah sizden razı olsun, Allah birliğinizi, beraberliğinizi daim etsin. Endüstriyel ilişkilerde hayati öneme sahiptir. Bir hak varsa, hukuktan kaynaklanır. Kaynağını, Anayasada, yasalarda, mevzuatta, ama en önemlisi toplu iş sözleşmelerinde bulur. Onun için, Toplu iş sözleşmeleri hayati önem taşır. Bu açıdan, önümüzde kritik bir sınav var. Bu sözleşme taşıyıcı sözleşmedir. Bütün sözleşmelerin anasıdır. Belirleyenidir. Herkesin gözü kulağı buradadır.2017 sözleşmesinden önce bir sınavımız daha var. Yetki süreci, toplu iş sözleşmesine giden yolun en önemli dönemecidir. Güç, Orada sınanır. İlk sınav oradadır. Orada vereceğimiz bir fire, Orada yaşayacağımız bir sıkıntı, bir sorun, Bizim pazarlık masasındaki gücümüzü olumsuz etkiler, önce bu sınavı geçeceğiz. Dünya aleme, Masaya tek bilek tek yürek oturduğumuz göstereceğiz. Bir ve beraber olduğumuzu ilan edeceğiz. Onun için de size güveniyor, size inanıyorum. Tek bir fire, tek bir sorun çıkmayacağına inanıyorum. Bunun için, Bugünden çalışmaya başlayacağınızı biliyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Türk Metal Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Nedim Veske, Genel Başkan Yardımcısı Yücel Yücel’e hediye Verdi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut Başkan Nedim Veske güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.