CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Sabriye Yiğit düzenlediği basın toplantısında CHP’li kadınların Laikliğin ve Cumhuriyet değerlerinin sonuna kadar savunucusu olduklarını belirtti.
CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Sabriye Yiğit ve yönetim kurulu üyeleri düzenlenen basın toplantısında medya mensupları ile bir araya geldi. Başkan Yiğit CHP İl Kadın Kolları olarak 9 Ocak’ta seçildiklerini ve 14 Ocak’ta görevi devraldıklarını ifade ederek "O günden beri basında çok fazla yer almasa da çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Sizinle daha önce bir araya gelmek istedik ama merkezde Karesi ve Altıeylül Kadın Kolları oluşumunu tamamlayamamıştık. Şimdi bu oluşumları tamamladık ve İl Kadın Kolları, Karesi Kadın Kolları, Altıeylül Kadın Kolları ile birlik ve beraberlik içinde karşınızdayız. Türkiye tarihinde daha önce görülmemiş bir dönem yaşıyoruz. Parlamenter sistemin , demokrasi ve laikliğin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı başkanlık rejimi adı altında tek adam diktatörlüğünün kurulmaya çalışıldığı, üstelik bunun olması için şiddetin bile araç olarak görüldüğü, bu şiddet ortamında anaların eskisinden daha çok ağladığı dönem Kadınlar üzerinde doğrudan etkiler yaratmaktadır. Bu anlamda; şiddet, cinsel şiddet ve çocuk istismarı çok hassas olduğumuz konular. Özellikle çocuk istismarı kadın olarak, anne olarak bizleri derinden üzmektedir. Bu arada son 7 yılda kadın cinayetlerinin yüzde 1400 artığını da unutmayalım" dedi.
CUMHURİYET DEĞERLERİNİN SONUNA KADAR SAVUNUCUSUYUZ
TBMM’deki Boşanma Komisyonu raporunun asla kabul edilemeyeceğine dikkat çeken Başkan Yiğit " Kadınlar ve çocukların sahip olduğu az sayıdaki hakkı da kaldırmayı öneriyor. Bu hazırlanan rapora tümüyle karşıyız. Bu söylemler ne insanlıkla ne, ahlak değerleriyle bağdaşır. Laiklik Anayasada olmasın diyen zat da bunlarla aynı zihniyette. Laikliğin olmadığı İslam ülkelerinde kadınlar yukarıda sayılan olumsuzlukların hepsiyle karşı karşıya. Biz CHP’li kadınlar Laikliğin ve Cumhuriyet değerlerinin sonuna kadar savunucusuyuz. Aksi takdirde yukarıda saydığım bütün ahlak ve insanlık dışı düşünce ve uygulamaların muhatabı olacağız. CHP’li kadınlar olarak bizler: “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” diyen M.Kemal Atatürk’ü her zaman sevgi, saygı ve minnetle anacak, Cumhuriyet ve Atatürk değerlerini yaşatmak, bu değerleri çocuklarımıza ve torunlarımıza öğretmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Çünkü Demokrasi ve Laiklik yoksa biz kadınlar kesinlikle yokuz" şeklinde konuştu.