Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutulan demokrasi nöbetinde bir ilk yaşandı. Hazırlanan platforma AK Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanları beraber çıkarak ay yıldızlı bayrak altında buluştu.
Sındırgı ilçesinde Kaymakam Ercan Ateş ile Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın da katıldığı demokrasi nöbetine de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Demokrasi nöbetinde Belediye tarafından vatandaşlara ay yıldızlı bayrak dağıtıldı. Vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile çalınan müzikler eşliğinde demokrasi nöbetini adeta şölene çevirdiler. AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan’ın da katıldığı demokrasi mitinglerinde bir ilk gerçekleştirildi. Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Karaman, Demokrat Parti İlçe Başkanı Necdet Demirözer, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mithat Gezgin ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’la birlikte sahneye çıkarak beraberlik mesajı verdi.
Etkinlikte birer konuşma yapan Kaymakam Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan birlik ve beraberliğin önemine değinerek, hep birlikte milli irade ve demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini vurguladılar.
15 Temmuz günü ülkemizde milli iradeye karşı yapılan darbe girişiminin ilk anından itibaren vatandaşlarla birlikte meydanlarda demokrasi nöbeti tutan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Ülke olarak Güneydoğu’da terör olayları ile sıkıntılı günler yaşarken, bu konuda hemen hemen her gün şehit gazi haberleri alırken, 15 Temmuz akşamı darbe teşebbüsü ile karşılaştık. Demokrasiye inancı olmayan, millet iradesini hiçe sayan, asker kılığına girmiş terörist bir grup tarafından darbe teşebbüsünde bulunuldu. Askere, polise, MİT’e, TBMM’ye ve vatandaşa saldırabilecek, öldürebilecek kadar cani ruhlu olduklarını hep birlikte izledik. Halkına, vatandaşına kurşun sıkan sözde vatanseverleri lanetle kınıyorum. Ülkemizin bekası, demokrasimizin devamı uğrunda tankların önüne gövdelerini koyan, canlarını veren demokrasi şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Vatanımız uğrunda, canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Mekanları cennet olsun. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın istemleri ile meydanlara indik. Siyasi partilerimizin liderlerinin de destekleriyle oluşan karşı tepki, Tankların önüne gövdelerini koyan halkımız sayesinde, bu darbe girişimi sonuçsuz kaldı. Allah, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı başımızdan eksik etmesin. Bir ve beraber olunca neler olabileceğini dünyaya gösterdik. Bir olalım, diri olalım. Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Bizlere, bir daha böyle acılı günler yaşatmasın. 15 Temmuz akşamından bu yana demokrasimize sahip çıktıklarından dolayı ilçe halkımıza ve aziz milletimize teşekkürlerimi sunuyorum. Milli irademize ve demokrasimize sahip çıkmak için meydan nöbetlerimiz devam edecek” dedi.
İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ve Milletvekili Kasım Bostan 15 Temmuz günü darbe girişiminde sokağa dökülen vatandaşlara birlik ve beraberlik içinde oyunları bozdukları için teşekkür etti.