Türk Bayrağını eline alan 7’den 70’e tüm Havranlılar terör örgütlerini lanetledi.
Aziz Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşını okunması ile başlayan programda din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve hatim okundu. Duayı ise Havran Müftüsü Ahmet Alınmaz topladı. Tasavvuf müziği sanatçısı Fatih Çelik Balıkesirli sanatçı Tamer Öztoprak söylediği birbirinden güzel tasavvuf müziği eserleri ve ilahiler ile geceye damgasını vurdu.
Havran Kaymakamı Yasin Öztürk ve Belediye Başkanı Emin Ersoy halka hitaben birer konuşma yaptılar. Kaymakam Yasin Öztürk, Jandarma Komutanı Volkan Öz, Belediye Başkanı Emin Ersoy, Emniyet Müdürü İsmail Tur, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Asarlı ve Mehmet Yılmaz sahnede elele vererek sanatçıların söylediği marşlar eşlik ettiler.
Vatandaşlar protokol üyelerinin elele sahnede verdikleri görüntüleri olumlu bulduklarını belirterek “işte bu fotoğraf karesinde Türkiye’nin birlik ve beraberlik ruhu var. Kaymakamımız, belediye başkanımız, komutanımız, emniyet müdürümüz, atanmışlar ve seçilmişler hepsi bir arada. Bu birlikteliği Dünyanın hiç bir gücü yıkamaz. Bu Havran’ ımız için gurur verici bir fotoğraf” diyerek görüşlerini dile getirdiler.
Demokrasi nöbetine Havran İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, Jandarma Komutanı Volkan Öz, Belediye Başkanı Emin Ersoy, Emniyet Müdürü İsmail Tur, Havran Ak Parti İlçe Başkanı Erdal Önder, daire müdürleri, sivil toplum temsilcileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, mahalle muhtarları ve binlerce Havranlı katıldı.